V Vogričevcih so spet kosili z ročno koso

Najmlajša tekmovalka, dvanajstletna Zala, se je uvrstila na tretje mesto

Branko Košti, nedelja, 25. maj 2014 ob 21:11
V Vogričevcih so spet kosili z ročno koso

V Vogričevcih so spet kosili z ročno koso

Člani PGD Vogričevci so v nedeljo, 25. maja, že osemindvajseto leto zapored, pripravili tekmovanje v ročni košnji za kosce in kosice.

Na tradicionalnem prizorišču, Heričevem travniku, se je zbralo 14 koscev in 7 kosic, med katerimi smo lahko opazili tekmovalce in tekmovalke dveh znanih družin, ki v teh tekmovanjih dosegata vrhunske rezultate v državnem in tudi v evropskem merilu. Iz Jamne pri Sv. Juriju ob Ščavnici, sta prišla oče in sin, Lovrenc in Jernej Šijanec, iz Odrancev pa je dedek Janez Koren pripeljal vnukinjo Zalo, katera je tekmovala v ženski konkurenci, izven konkurence pa sta svoje znanje košnje pokazala mlajši vnuk Maj in najmlajša vnukinja Klara.

Po pričakovanju sta hud boj za zmago med kosci bila oče in sin Šijanec. Tokrat je Jernej, prvič v karieri, premagal očeta Lovrenca, ki je bil zelo zadovoljen tudi z drugim mestom, tretje mesto pa je pripadlo domačinu iz Vidanovcev, Slavku Tarči.

Zmagovalka nedavnega tekmovanja za srednjeevropski pokal v Selu na Goričkem, Vera Šiftar, je svojo superiornost v košnji dokazala z zmago tudi v Vogričevcih, najprijetneje pa je s tretjim mestom presenetila najmlajša tekmovalka, dvanajstletna Zala Janža.

Prvi trije uvrščeni v obeh kategorijah in najstarejši kosec Franc Vrbnjak ter najstarejša kosica Marica Heric, so prejeli pokale. Organizatorji so se spomnili tudi življenskega jubileja gonilne sile tekmovanj v Vogričevcih, Milana Cvetka, kateremu so ob njegovi šestdesetletnici, padarili šopek in nekaj tekočega.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno