4. pohod po znanih in manj znanih poteh Prlekije

V organizaciji TD Cven je potekal četrti pohod po Prlekiji

Srečko Lukovnjak Kramberger, ponedeljek, 26. maj 2014 ob 19:57
4. pohod po Prlekiji

4. pohod po Prlekiji

V organizaciji TD Cven smo se udeležili četrtega pohoda po znanih in manj znanih poteh Prlekije. Po jutranjem prigrizku na "grünte" nas je štirideset pohodnikov krenilo na 20-kilometrsko pot.

Udeleženci pohoda so prišli iz Braslovč, Ptuja, Škofljice in seveda domačini. Z nami je bil poslanec v Državnem zboru Branko Smodiš. Potek prireditve nam je podal predsednik TD Cven Janko Horvat.

Na prvem postanku smo imeli degustacijo medu in medice ter se seznanili s čebelarstvom v družini Hermana Bogdan iz Pristave. Skrbi za 120 čebeljih panjev. Med stranskimi potmi skozi gozd nas je pot pripeljala do družine Pergar v Šprincu kjer smo bili deležni prleške tünke in dobrega domačega vina naravnost iz kleti. Na nadaljnji poti smo spoznavali vinorodne griče tik ob hrvaški meji in degustirali vina v kleti Ivezič-Škrobarja ter pri Kosijevih. Na poti smo spoznavali naravne in kulturne znamenitosti pokrajine ob državni meji. Pot nas je nato pripeljala do Ivanovega izvira na Razkrižju, kjer nas je sprejel predsednik Turistično narodopisnega društva in hkrati župan občine Stanko Ivanušič. Prikazali so nam ljudski običaj ob zdravilni izvirni vodi, pokušali pa smo tudi vina vinske kraljice Martine XV. Nekaj časa smo se še zadržali med motorji, ker je bilo srečanje motoristov Samorog.

Med njivskimi potmi smo krenili proti Moti in nato nazaj na grünt, kjer je bil zaključek. Vsi, ki letos niste bili, naslednjo leto pridite še vi, te pa smo vsi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport