Tradicionalno proslavili Dan mladosti

Ob štafeti srečanje s svojci in kratkohlačniki v DOSOR-ju

Marija Erveš, torek, 27. maj 2014 ob 08:53
Dan mladosti 2014 v DOSOR-ju

Dan mladosti 2014 v DOSOR-ju

V petek, 23. maja, so v dopoldanskem času v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, organizirali Dan mladosti ter srečanje stanovalk in stanovalcev s svojci. Začetek prireditve je bil kar na DOSOR-jevi zelenici, kjer so se zbrali stanovalci in njih svojci ter najmlajši iz radenskega Vrtca Radenski mehurčki.

Vse je pozdravila Tatjana Geč in za začetek prireditve najavila »DOSOR-jevo štafeto«, ki so jo organizirale skupine za samopomoč – prijateljske skupine: Večerna zarja, Zarja, Izvir, Pomlad in Fortuna. Pet skupin, torej pet točk, je do prireditvenega prostora pospremilo štafetno palico s šopkom spomladanskih cvetlic in baloni z napisom DOSOR. Prostovoljka Marija Erveš je prebrala pesniški sestavek »Srčki našega kraja«:
Nekoč 1833. leta
Sliši bubljanje gospod Karl Henn
Slatina vsak kotiček sveta najde
Ozdravi marsikatero srce
Radenska – tri srca

Nekaj let nazaj
Prve korenine 2005. leta
Ustanovljeno podjetje DOSOR
Za doma starejših temeljni kamen 2006. leta
Odprta vrata 2008. leta
Uresničene želje
Lepa zgradba
Polna topline, sožitja, ljubezni
DOSOR – s svojim srcem

Vsi srčki tiktakajo
Naj doni srčno tiktakanje srčkov kraja
Za srčke oddiha
Za srčke stanovalcev
Našega kraja.

Stanovalka Brigita Živec je štafetno palico predala Tatjani Geč ter ob tem prebrala sporočilo za direktorico DOSOR-ja, Matejo Hauser: »Štafetna palica je potovala od skupine do skupine. Obiskala je vseh pet skupin: Večerno zarjo, Zarjo, Izvir, Pomlad in Fortuno. Na današnjo prireditev s štafetno palico prinašamo člani skupin zahvalo direktorici Mateji Hauser za razvoj prijateljskih skupin in sporočilo, da v vseh skupinah srčnost prava domuje

Po »štafeti« se je pričelo tekmovanje stanovalcev in otrok: metanje obročkov, metanje žogic, metanje na koš, kegljanje. Ni pa manjkalo tudi osvežilnih pijač, vode, sokov, jagod in rogljičev.

Po dobri uri na prostem se je prireditev nadaljevala v restavracijskih prostorih DOSOR-ja, kjer je vse pozdravila Simona Domjan, Klaudija Zemljič je predstavila delo v petih prijateljskih skupinah, Tatjana Geč pa je predstavila povsem nov program: DOSTOP – preventivna posvetovalnica za stanovalce in zaposlene. Po vseh predstavitvah je sledilo druženje za vse stanovalce in svojce po etažnih kuhinjah ob kosilu.


Več v Družabno