Zaključek Slomškovega bralnega priznanja

V letu 2013/2014 je pri bralnem priznanju sodelovalo 25 otrok iz ljutomerske župnije

Nuša Novak, sreda, 28. maj 2014 ob 09:07
Zaključek Slomškovega bralnega priznanja

Zaključek Slomškovega bralnega priznanja

V nedeljo, 25. maja, je v župnijski cerkvi Svetega Janeza Krstnika v Ljutomeru, potekala šolarska maša in zaključek bralne značke, v sklopu katere so se predstavili otroci Slomškovega bralnega priznanja 2014, s muziklom Jezusov vnebohod, s katerim so nastopili že na zaključnem srečanju mladih bralcev v Ponikvi. V naši župniji že vrsto let zapored poteka tradicionalno Slomškovo bralno priznanje. Sodelovali so lahko predšolski otroci, kakor tudi osnovnošolci od 1.- 9.razreda.

Letos je pri bralnem priznanju sodelovalo 25 učencev, ki so čez leto pridno brali knjige in prihajali k našim skupnim uricam in tako osvojili priznanje za Slomškovo bralno značko.

Med sveto mašo, ki jo je daroval župnik Andrej Zrim, v spremstvu diakona Zorana Carja, so v nedeljo zapeli tudi otroci otroškega pevskega zbora Kresničke, pod vodstvom Helene Vrbančič. Nato je sledila predstava oziroma muzikal, katerega glavni namen je bil predvsem pokazati, kaj vse smo se naučili tekom leta med prebiranjem gradiva za bralno značko. S petjem, glasbo, plesno dramatizacijo in deklamacijo, smo pokazali, da nam tudi knjige z versko tematiko, lahko obogatijo življenje. Ob koncu pa je župnik Andrej podelil vsem mladim bralcem Slomškova priznanja in majhna darilca. Po končani sveti maši je v župnišču potekala še pogostitev in prijetno druženje, na katerem so se zbrali bralci in njihovi starši, župnik Andrej in diakon Zoran ter jaz, ki sem skozi celo veroučno leto vodila Slomškovo bralno priznanje in otroke spodbujala pri branju. Posladkali smo se z dobrotami iz domače kuhinje, ki so jih pripravile pridne in neutrudne članice župnijske Karitas ter se okrepčali z domačim sokom in dobro vinsko kapljico.

Posebna zahvala gre predvsem župniku in dekanu Andreju Zrimu, za vso organizacijo in pomoč pri bralnem priznanju skozi vse leto.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje