Dan mladosti v Kumrovcu

Utrinki iz strokovne ekskurzije v Kumrovec

Nuša Novak, četrtek, 29. maj 2014 ob 11:4012
Strokovna ekskurzija v Kumrovec

Strokovna ekskurzija v Kumrovec

V nedeljo, 25. maja, ob nekdanjem Dnevu mladosti, je potekala strokovna ekskurzija v Hrvaško Zagorje. Mladinski svet Ljutomer in Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO, sta bila nosilca realizacije strokovnega izleta v Hrvaško Zagorje z osrednjim postankom v Kumrovcu. Za izlet je bilo izredno zanimanje, tako da so nekateri zaradi zasedbe prostih mest v avtobusu, žal morali ostati doma. Prevoz je bil zaupan samostojnemu podjetniku iz Stare ceste Ivanu Gaube, izvršil pa ga je šofer Viktor.

Izleta se je udeležil tudi podžupan Občine Ljutomer, Janez Vencelj. Udeleženci zanimivega dogodka, polnega nostalgije in spominov na lepe skupne čase nekdanjih jugoslovanskih narodov ter bratstva in enotnosti, brezskrbne mladosti, cenjenja in spoštovanja dela in delavcev, mladih in njihovih potreb, so se zbrali na sedežu organizacij ob deveti uri zjutraj. Po prihodu v Kumrovec, so se po parkiranju avtobusa, peš podali do muzeja na prostem - Staro selo.

Natančno so si ogledali vse razstavljene eksponate, vključno z rojstno hišo maršala Tita. V neposredni bližini muzeja so si ogledali Zdenac radosti in vilo nad Starim selom, kjer je prebival Josip Broz Tito, ko je prihajal v rojstni kraj. Nato so se povzpeli tudi na kumrovski hribček, nad samim krajem, kjer je bil čudovit razgled nad celotnim Kumrovcem. Tu so si ogledali Dom borcev NOVJ in mladine. Po zaslugi domačina Branka Ilića, so si omenjeni dom ogledali tudi v notranjosti, kot tudi nekdanjo politično šolo. Domačin jih je potem širokogrudno povabil v svojo zidanico, tik ob omenjeni politični šoli ter jih bogato pogostil. Za vso svojo gostoljubje ni želel prejeti nobenega plačila. Med počitkom so se udeleženci izleta tudi okrepčali z dobrotami, spečenimi na delavnicah MCP-PC NVO.

Vzpostavljeni so bili tudi številni kontakti, še posebej je bilo zanimivo srečanje z mladim parom - dvema mladima novinarjema, ki sicer študirata v Zagrebu, sta pa iz Francije in Italije. Izletniki so se družili, izobraževali in skupaj preživeli čudovito sončno nepozabno nedeljo in Dan mladosti.


Več v Družabno