Projekt Razgibajmo se v maju uspešno zaključen

Skupno na vseh pohodih je bilo 150 udeležencev, prehodili pa so približno 37 km

Prlekija-on.net, četrtek, 29. maj 2014 ob 11:50
Razgibajmo se v maju

Razgibajmo se v maju

V nedeljo, 25. maja, se je uspešno zaključil projekt Razgibajmo se v maju, katerega je organiziral Zdravstveni dom Ljutomer in sicer z namenom vzpodbuditi k gibanju v naravi.

Organizirali so pet spomladanskih pohodov (po približno 7 km), kateri so se vedno začeli z ogrevalnimi vajami po navodilih fizioterapevtke, končali pa z razteznimi vajami, s katerimi so pohodniki pravilno zaključili gibanje. Dvakrat so vključili tudi prikaz nordijske hoje in hojo s palicami. Skupno na vseh pohodih je bilo 150 udeležencev, prehodili so približno 37 km, vse od Cezanjevec, Gresovščaka, Kamenščaka, Podgradja do Babjega rožiča. Vedno so izbrali drugačno pot, da so udeleženci spoznali čim več zanimivih poti za gibanje v okolici Ljutomera.

Ob zadnjem skupnem druženju pa so za vse pohodnike pripravili majhno presenečenje. Zaposleni zdravstvenega doma so pripravili domač bezgov sok in kvasenice, ki so še kako teknile ter že tako obilo dobre volje dodobra povečale. Da pa bi udeleženci gibanje nadaljevali tudi sami, in za gibanje navdušili še koga drugega, so za nagrado in vzpodbudo podarili majice s sloganom Narava kliče – gibajmo se! Veseli so, da je projekt uspel, da si ljubitelji zdravega načina življenja želijo takšne oblike vadbe in jo pozdravljajo, zato bodo projekt v jeseni ponovili in ponudili drugačne poti.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport