Kardinal Rode in novinar Karba dosegla poravnavo

Vsebina poravnave ostaja skrivnost

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. junij 2014 ob 14:563
Dejan Karba

Dejan Karba

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se je končala obravnava tožbe kardinala Franca Rodeta zoper novinarja Dela Dejana Karbo. Rode se je v tožbi zaradi pisanja o njegovem domnevnem očetovstvu poravnal z Delom in novinarjem, vsebina poravnave pa ni znana, saj so se dogovorili, da je ne bodo razkrili.

Avgusta 2012 je Delo objavilo zgodbo, da naj bi imel Rode leta 1969 intimno razmerje s Tanjo Bredo Stelzer, ki je leto pozneje v Nemčiji rodila sina Petra Stelzerja. Rode je pisanje Dela o domnevnem očetovstvu odločno zanikal in izrazil pripravljenost na test očetovstva, ki so ga pozneje opravili na univerzitetnem inštitutu v Münchnu, kjer je analiza pokazala, da ni Stelzerjev oče. Rode se je takrat zaradi hudih duševnih bolečin, ki naj bi jih pretrpel po objavi, odločil za tožbo proti Delu in avtorju zgodbe, novinarju Karbi.

Odvetniška pisarna Zidar Klemenčič je takrat po objavi izsledkov analize v imenu Rodeta vložila tudi zasebno kazensko tožbo proti Karbi zaradi kaznivega dejanja opravljanja, Karba pa krivde na predobravnavnem naroku septembra lani ni priznal. Nadaljevanje bo letos septembra, česar se Karba, kot nam je povedal, zelo veseli.

Ker vsebina poravnave ni znana, ni jasno, ali bo ta dogovor kaj vplival na zasebni kazenski pregon.

pravični sreda, 4. junij 2014 ob 10:25

Rodeta bo Stvarnik hudo kaznoval, ker je zatajil lastnega sina.

Rode, zaupano ti je bilo, da boš zgled drugim.

In kaj si sedaj ????

Da o pohlepu ne razpravljam.


oswald sreda, 4. junij 2014 ob 12:48

inkvizicija ga je z....la Zloba Hjooj

TUNČEK četrtek, 5. junij 2014 ob 20:15

Resnice tak nemo nikoli zvedli ! Jaaa

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika