Prvi izziv 2014 za zaposlitev 690 mladih brezposelnih iz vzhodne Slovenije

Cilj javnega povabila »Prvi izziv 2014« je omogočiti 690 zaposlitev brezposelnih mladih za obdobje vsaj 15 mesecev z vključujočim tri mesečnim poskusnim delom

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. junij 2014 ob 16:02
Zaposlitev bo dobilo 690 mladih brezposelnih iz vzhodne Slovenije

Zaposlitev bo dobilo 690 mladih brezposelnih iz vzhodne Slovenije

Zavod RS za zaposlovanje je na svoji spletni strani objavil novo javno povabilo »Prvi izziv 2014«. Ta je podoben javnemu povabilu izpred dveh let, le da je namenjen delodajalcem in brezposelnim mladim iz vzhodne Slovenije.

Cilj javnega povabila »Prvi izziv 2014« je omogočiti 690 zaposlitev brezposelnih mladih za obdobje vsaj 15 mesecev z vključujočim tri mesečnim poskusnim delom, za polni delovni čas, od tega 55 % žensk, pomembno pa je, da bodo delodajalci, ki bodo prejeli subvencijo v višini 7.250 evrov oz. sorazmerno manj za zaposlitev invalida, ohranili vsaj 30 % zaposlitev še leto dni po izteku subvencioniranja.

Za subvencionirane zaposlitve je na voljo 5 milijonov evrov. Projekt delno financira Evropska unija, in sicer iz Pobude EU za zaposlovanje mladih ter Evropskega socialnega sklada in udeležbe slovenskega proračuna.

Subvencijo bodo lahko pridobili delodajalci iz vzhodne Slovenije, ki bodo zaposlili mlade brezposelne osebe do 30 let, ki so vsaj 6 mesecev prijavljene v evidenci brezposelnih oseb in imajo stalno prebivališče v Vzhodni Sloveniji. Število subvencioniranih zaposlitev je odvisno od števila zaposlenih pri delodajalcu.

Več o Prvem izzivu 2014 lahko najdete tukaj.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo