Od arhivskih do sladkih vin na Salonu Jeruzalem

Osrednje dogajanje Salona Jeruzalem je tokrat potekalo na zidanici Malek v osrčju prleških vinogradov

Prlekija-on.net, nedelja, 8. junij 2014 ob 09:42
Na Salonu Jeruzalem je bila prisotna tudi Slovenska vinska Kraljica Špela Štokelj

Na Salonu Jeruzalem je bila prisotna tudi Slovenska vinska Kraljica Špela Štokelj

Po šestih letih, je bilo v soboto, 7. junija, osrednje dogajanje Salona Jeruzalem ponovno na zidanici Malek v osrčju prleških vinogradov. Na prizorišču je že dopoldan potekalo srečanje sommelierjev Društva vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije & SloVino Sommelier Club, nakar je Salon Jeruzalem tudi uradno odprl svoja vrata.

Pred pokušino vin, je vse zbrane pozdravila mag. Tjaša Kos iz Društva Kelih, ki je soorganizator salona, vse pa je nagovorila tudi Slovenska vinska Kraljica Špela Štokelj. Prisotna je bila tudi Jeruzalemska vinska kraljica, Urška Lesjak. Nato so gostje lahko pokušali arhivska vina (od slavnega letnika 1971 naprej), sveža vina (bele svežine, moderni stili s poudarjenim prleškim značajem), rdeča vina (tudi to se da pridelati v prleških vinogradih) in sladka vina (slavni prleški predikati, vina posebnih kakovosti).

Na letošnjem salonu so gostje lahko pokušali vina vinarjev Dveri-Pax, Vinogradništvo Lesjak Rado Julijan, Vinogradništvo Krampač Štefan, Vino Kupljen Jeruzalem - Svetinje, P&F Jeruzalem Ormož, P&F Jeruzalem Ljutomer, Vinogradništvo in vinarstvo Kajžar ter Verus Vinogradi.

Za kulinarično razvajanje z okusnimi prleškimi jedmi in vinom je na Salonu Jeruzalem 2014 poskrbela znana prleška gostilna Zorko.

Ob zaključku salona je sledila vinska zabava z glasbo pred zidanico Malek.



Več v Družabno