Petkov večer v znamenju plesa, petja in humorja

V Križevcih pri Ljutomeru so pripravili 3. Folklorni večer

Branko Košti, nedelja, 8. junij 2014 ob 13:10
3. Folklorni večer

3. Folklorni večer

Petkov večer, 6. junija, je v Križevcih pri Ljutomeru, minil v znamenju plesa, petja in humorja. Folklorniki FS Križevci, ki se hitro približuje 70-letnici delovanja, so namreč v tamkajšnjem kulturnem domu pripravili 3. Folklorni večer.

Skupaj s svojimi gosti - folklorniki KD Slavko Osterc iz Veržeja, KUD Jožef Kosič iz Bogojine in Folklornega društva Sv. Jurij ob Ščavnici, so, žal ne preveč številnim obiskovalcem, predstavili bogastvo plesnega ljudskega izročila Prlekije in Prekmurja, zapeli so pevke ljudskih pesmi Soside iz KD Mala Nedelja in Moška vokalna skupina KD Slavko Osterc.

Težave z zavarovanjem in registracijo svojih, v današnjem času ne preveč pogostih prevoznih sredstev, sta opisala mlada humorista Franček in Micika, učenca OŠ Mala Nedelja, nekaj poskočnih ljudskih pa sta "vrezala" Stora čehoka Tadej in Dominik.

Prireditev si je ogledal župan Občine Križevci mag. Branko Belec, ki je nastopajoče pohvalil za njihov trud pri ohranjanju ljudskega pevskega in plesnega izročila. Izrazil je tudi zadovoljstvo, ker je kulturno življenje v občini, doseglo nov zagon, kar dokazujejo vedno številnejše kvalitetne kulturne prireditve.


Več v Kultura in izobraževanje