Pes pri Lipi prepuščen samemu sebi, živi pod milim nebom, brez strehe nad glavo

Še so dobri ljudje, ki mu prinašajo hrano in vodo

Jože Žerdin, sreda, 11. junij 2014 ob 09:552
Pes živi v gozdičku

Pes živi v gozdičku

V teh vročih pasjih dneh, ko je vročinski val zajel tudi deželo ob Muri, najbolj trpijo od vročine ljudje in živali, med njimi tudi domači kosmati štirinožci. Društvo za zaščito živali Pomurja opozarja vse lastnike psov, da naj v vročih dneh poskrbijo za njih, predvsem za to, da imajo dovolj mrzle vode, da se psi od vročine odžejajo.

Pred vasjo Lipa v beltinski občini v enem od gozdičkov pa že nekaj časa živi v milosti in nemilosti ter prepuščen samemu sebi pes, ki se v teh vročih dneh zadržuje v hladni senci. Vaščani iz bližnje vasi Lipa mu pridno prinašajo hrano in vodo. Pes je potrpežljiv in ko je velika vročina se najraje skrije pred soncem. Naredil si je že ene vrste brlog, kjer se skrije pred radovedneži.

Po nekaj tednih se tisti, ki mu prinašajo hrano in vodo, sprašujejo, ali se ga bo kdo usmilil in ga vzel k sebi na dom, ali pa ga bodo bližnji sosedje dali odpeljati v zavetišče za živali v Malo hišo v Lukačevce pri Murski Soboti, kajti tako bo tam na varnem in bo imel streho nad glavo in dovolj hrane in vode, kajti tam v zavetišču lepo skrbijo za živali.

Posnetek smo naredili v ponedeljek, 9. junija. Vaščani domnevajo, da ga je nekdo vrgel iz avtomobila in odšel v neznano in psa prepustil samemu sebi.


Več v Narava