20 let delovanja Turističnega društva Kog

Na Kogu se lahko pohvalijo z ogromno stvarmi, ki so jih v teh 20. letih dosegli, organizirali in uspešno izpeljali

Špela Borko, četrtek, 12. junij 2014 ob 17:27
20-letnica Turističnega društva Kog, foto: Marjan Dovečar

20-letnica Turističnega društva Kog, foto: Marjan Dovečar

V soboto, 7. junija, so na Kogu praznovali 20-letnico delovanja Turističnega društva Kog in v ta namen pripravili slavnostno prireditev.

20 let ni dolga doba, ampak na Kogu se lahko pohvalijo z ogromno stvarmi, ki so jih v tem času dosegli, organizirali in uspešno izpeljali. Kog se je v tem času zelo razvil, postal bolj prepoznaven, kar se za tako lep in vinogradniško obarvan kraj tudi spodobi. Prav je tudi, da so to obletnico slavnostno praznovali, kajti ta dan je Kogovščanom ogromno pomenil.

V programu so sodelovali učenci OŠ kog, godba, folklorne skupine, plesne skupine, ljudski pevci, zbori, oktet in muzikantje. Slavnostni nagovor so imeli predsednica turističnega društva Anica Pevec, župan občine Ormož Alojz Sok in 3. kogovska vinska kraljica Špela Borko. Domača vinska kraljica je bila gostiteljica še drugim vinskim kraljicam, ki so bile prisotne na prireditvi. Obiskale so jih Maribosrka vinska kraljica Mojca Kren, Cerkvenjaška vinska kraljica Polona Čeh, vinska kraljica Radgonsko-Kapelskih goric Anja Trstenjak in vinska kraljica VTC 15 Urška Lesjak.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje