Glasbena šola se je predstavila na Glavnem trgu v Ljutomeru

Učenci in mentorji GŠ Slavka Osterca Ljutomer so pripravili koncert komornih skupin, mladinskega pevskega zbora in orkestrov šole

Prlekija-on.net, četrtek, 12. junij 2014 ob 18:47
Glasbena šola se predstavi

Glasbena šola se predstavi

Ob skorajšnjem zaključku šolskega leta 2013/2014 so učenci in mentorji GŠ Slavka Osterca Ljutomer pripravili koncert komornih skupin, mladinskega pevskega zbora in orkestrov šole. Koncert je potekal v prijetnem vzdušju in ambientu mestne hiše, kar je nastopajočim, posebej pa še poslušalcem pričaralo prijeten glasbeni večer.

Ravnatelj Stanislav Lašič, je poudaril, da so se za koncert v takšni obliki odločili predvsem iz razloga, da del svojega dela in aktivnosti predstavijo širšemu občinstvu.

Šola končuje zelo uspešno šolsko leto, saj je do sedaj dokumentiranih 117 različnih nastopov njihovih učencev v okviru letnega delovnega načrta in sodelovanja z lokalno skupnostjo. Prav tako se lahko pohvalijo z izjemnimi rezultati učencev na območnih, regijskem, državnem in mednarodnih tekmovanjih. Potrebno je poudariti, da je za uspeh učenca potreben tudi dober učitelj in mentor. In v GŠ Slavka Osterca Ljutomer sigurno imajo zelo dober kader, ki s svojim znanjem in ljubeznijo do glasbe nadaljuje uspešno tradicijo šole.

Ob tem gre tudi zahvala vsem staršem, ki svoje otroke vzpodbujajo in jim stojijo ob strani. Na del uspeha učencev prav gotovo vplivajo tudi starši.

Najbolj so ponosni na prvo baletno predstavo oddelka za ples, TRNULJČICA, ki so jo v tem šolskem predstavili občinstvu v Ljutomeru in Murski Soboti.

Pomen njihovega dela je vsekakor odkrivanje in razvijanje glasbene in plesne nadarjenosti, doseganje ustreznega znanja in pridobivanja izkušenj, za začetek delovanja v ljubiteljskih instrumentalnih ansamblih, orkestrih, pevskih zborih ter plesnih skupin. Vsakemu učencu je omogočeno plesno in glasbeno izražanje.

V glasbeni šoli učenci spoznavajo svet glasbe, zato lahko rečemo, da je glasbena šola-umetniška šola. Skozi učenje instrumenta ali plesa učenci pridobijo delovne navade, odgovornost, samostojnost, strpnost, doslednost in kar je najvažnejše čut do umetnosti, kulture in estetike.

Največja želja vseh zaposlenih in učencev šole je, da v najkrajšem času pridobijo varne skupne prostore, saj so že drugo šolsko leto s svojimi dejavnostmi in poukom razkropljeni na več začasnih nadomestnih prostorih, zaradi statičnih težav zgradbe šole.

Že nekaj let si želijo odpreti tudi oddelek solopetja, vendar na državni ravni ni posluha za širitev oddelkov. Prav tako zaenkrat ne more zagotoviti sredstev niti lokalna skupnost.

Šola je življenje in razvoj, potrebno se je nenehno dokazovati, ustvarjati ter prilagajati času. Verjamemo, da bo šola še naprej uspešna in v prihodnosti imela še večje razvojne možnosti.

Spodaj si lahko ogledate nekaj utrinkov iz koncerta ter celoten program, ki je bil izveden.
Glasbena šola se predstavi - program


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje