Ljutomerski čebelarji se predstavijo

V soboto, 14. junija, čebelarji pripravljajo dan odprtih vrat na prostoru pred supermarketom TUŠ v Ljutomeru

Janče Gartner, petek, 13. junij 2014 ob 13:21
Ljutomerski čebelarji se bodo predstavili

Ljutomerski čebelarji se bodo predstavili

Domači čebelarji želimo svoje delo približati občanom in zato pripravljamo v soboto, 14. junija 2014, dan odprtih vrat na prostoru pred supermarketom TUŠ v Ljutomeru. Izvedli bomo nekaj delavnic, vključno s točenjem medu iz šolskega in društvenega čebelnjaka pri Osnovni šoli Ivana Cankarja v Ljutomeru.

Skušali bomo osvestiti ljudi o pomembnosti dejavnosti čebelarjev in njihovo skrb za ohranitev kranjske čebele, kot ene najmarljivejših in prijaznih čebeljih vrst na svetu. V ta namen se tudi vključujemo v program osnovnih šol s čebelarskimi krožki in sodelujemo v znanem projektu »slovenski zajtrk«, ki vpeljuje tudi slovenski med v zdrave prehranske navade otrok in odraslih. Opozorili bomo tudi na ogroženost čebel v našem okolju in njihovem pomenu za kmetijstvo in predvsem sadjarstvo ter na brezbrižen odnos državnih institucij in posameznikov do te problematike.

Predstavili pa bomo tudi dobrote in zdravilne pripravke pridobljene iz bogastva, ki so ga marljive in ogrožene čebele prinesle v panje. Izdelki bodo na voljo za degustacijo in nakup.

Na predstavitvenem prostoru nas bodo obiskali tudi predstavniki Čebelarske zveze Slovenije, dogajanje pa bo popestrila s svojo prisotnostjo tudi Medena kraljica.

Vabljeni na našo predstavitev!
Naj Medi!


Več v Kultura in izobraževanje