Križevski rogisti z gosti zaigrali na Glavnem trgu

Na prireditvi Pozdrav lovcem - 7. območno srečanje rogistov, so nastopili Križevski rogisti, ki so se jim pridružili še gosti

Prlekija-on.net, nedelja, 15. junij 2014 ob 20:43
Križevski rogisti so z gosti zaigrali na Glavnem trgu

Križevski rogisti so z gosti zaigrali na Glavnem trgu

Uvodna prireditev v Teden ljubiteljske kulture, ki poteka od 15. do 22. junija, je potekala na Glavnem trgu v Ljutomeru. Na prireditvi Pozdrav lovcem - 7. območno srečanje rogistov, so nastopili Križevski rogisti, ki so se jim pridružili še gosti.

Tako so poleg Križevskih rogistov nastopili še Prleški rogisti, Rogisti Lovske zveze Maribor, Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer s solisti, KUD Prekmurski rogisti in Ljudski pevci DU Ljutomer.

Za uvod so Križevski rogisti, ki jih vodi Mirko Heric, zaigrali Im Gwantl polka, Horido in Oj ta soldaški boben, nato so Prleški rogisti, ki jih vodi Urška Smodiš, zaigrali Halbenreinmarš, Veselo na lov in Tošova koračnica. Rogisti Lovske zveze Maribor so se predstavili s skladbami Mariborski lovci, Dobro jutro in Jagermarš, Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer pa je zaigral skladbe Prleška, Ružo crvena - solist Janez Škerban in Ne čakaj na maj - solistka Marinka Prelog. Orkester, ki deluje od lanskega septembra in ga vodi Simona Pirc Katalinič, je javno zaigral šele drugič in tokrat še na stare instrumente, a zelo kmalu se bodo predstavili tudi z novimi. Zaigrali so tudi v okrnjeni zasedbi.

Predstavili so se še KUD Prekmurski rogisti, ki jih vodi Stanko Peterka, zaigrali pa so Veselo na lov, Rogisti prihajajo in Štajerska lovska koračnica, nato pa so Ljudski pevci DU Ljutomer zapeli skladbe Le nocoj še lunca sije, Rožmarinka in Kaj bi te vprašal.

Križevski rogisti so ob tej priložnosti posebej zaigrali še starešini LD Ljutomer, Gorazdu Kuharju, ki je na dan prireditve slavil rojstni dan. Ob tem so mu iskreno čestitali, zaželeli vse najboljše ter ravne cevi in dober pogled. Za darilo so mu zaigrali skladbo Začetek lova.

Vse zbrane in obiskovalce, ki jih na žalost ni bilo prav veliko, je pozdravil tudi podžupan Občine Ljutomer, Janez Vencelj, ob koncu prireditve, ki jo je povezovala Mira Rebernik Žižek, pa je sledil še skupni nastop rogistov, ki so zaigrali skladbi Pozdrav lovcem in Mi smo lovci.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje