SDS-ova kandidatka v volilnem okraju Ljutomer je Petra Mlinarič Jager

V SDS so potrdili kandidatno listo na predčasnih volitvah v Državni zbor, ki bodo 13. julija

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. junij 2014 ob 21:263
Petra Mlinarič Jager

Petra Mlinarič Jager

Svet Slovenske demokratske stranke (SDS) je v ponedeljek, 16. junija, potrdil kandidatno listo na predčasnih volitvah v Državni zbor, ki bodo 13. julija.

V 8. volilni enoti, v 3. volilnem okraju, ki zajema občino Ljutomer, je na kandidatni listi Petra Mlinarič Jager, ki je na listi bila že na zadnjih predčasnih volitvah, ki so bile 4. decembra 2011. Petra Mlinarič Jager je sicer tudi predsednica Občinskega odbora SDS Ljutomer.

Petra Mlinarič Jager je po izobrazbi diplomirana ekonomistka. Takoj po končani srednji šoli se je zaposlila v družinski obrti – v maminem frizerskem salonu, kasneje pa tudi v očetovi elektro delavnici, kjer je skrbela za vso administracijo. Na svoji poklicni poti se je srečevala s številnimi ljudmi iz Prlekije in tudi od drugod ter si pridobila mnoge izkušnje, predvsem pa se je dobro spoznala z delovanjem v malem podjetništvu oz. obrtništvu. Veliko se je dodatno izobraževala na področju podjetništva in sociale. Sodeluje v dveh svetih javnih zavodov, kjer se ukvarja s poslovanjem javnih organizacij.

Za kandidaturo za poslanko se je odločila, ker je tako na svoji poklicni poti kot tudi nasploh v življenju spoznala, da se na malega človeka, ki se trudi uspeti v podjetništvu ali obrtništvu hitro pozablja, hkrati pa mu uspešen zagon ter razvoj pogosto onemogoča obsežna birokracija. Kot poslanka si zato želi sprememb, predvsem pa izboljšanja delovanja državne ekonomije ter zagon gospodarstva in nova delovna mesta, še posebej na območju Prlekije.

Vsi kandidati SDS v 8. volilni enoti:
1. Ivan Rajtar (občina Lendava)
2. Valerija Kolenko (občina Ormož)
3. Petra Mlinarič Jager (občina Ljutomer)
4. Mateja Novak (del občine Murska Sobota)
5. Peter Peterka (del občine Murska Sobota)
6. mag. Zvonko Zinrajh (občina Gornja Radgona)
7. Franc Breznik (občina Lenart)
8. Marijan Pojbič  (občina Pesnica)
9. Andrej Čuš (del občine Ptuj)
10. Miroslav Luci (del občine Ptuj)
11. Suzana Lep Šimenko (del občine Ptuj)

V SDS-u so sicer že v petek predstavili program na predčasnih državnozborskih volitvah "Za gospodarsko rast, pravičnost in nova delovna mesta".

V njem je tudi nekaj konkretnih zavez volivkam in volivcem. Med drugimi:
1. Za 50 € mesečno večja plača za vse, ki zaslužijo do 1000 €.
2. Za 200 € na leto na otroka bodo razbremenili družine. Vsi učenci od 3. razreda osnovne šole in vsi dijaki bodo dobili v brezplačno uporabo tablične računalnike.
3. Za 50 € na leto bo vsako gospodinjstvo razbremenjeno pri RTV-naročnini.
4. Ne bo davka na nepremičnine.
5. Ne bo znižanja pokojnin.


Več v Politika