V župniji Veržej je potekalo srečanje zakonskih jubilantov

Srečanja sta se udeležila tudi dva para, ki letos praznujeta zlato poroko

Jože Žerdin, ponedeljek, 16. junij 2014 ob 23:31
Srečanje zakonskih jubilantov

Srečanje zakonskih jubilantov

Na praznik Svete Trojice v nedeljo, 15. junija, je župnija Veržej pripravila župnijsko srečanje zakonskih jubilantov, ki v letošnjem letu praznujejo okrogle obletnice porok.

Devet zakonskih parov iz Veržeja, Bunčan in Banovcev se je najprej zbralo pri sveti maši, katero je daroval domači župnik Jože Brečko, ki je zakoncem ob njihovem jubileju poroke čestital, da negujejo sveti zakon, prosil jih je naj še naprej živijo v slogi, spoštovanju in razumevanju, kot so do sedaj in naj ne pozabijo obiskovati svete maše, med sveto mašo so obnovili zakonsko zvestobo.

Mašo je popestril domači mešani cerkveni pevski zbor. Srečanja sta se udeležila tudi dva para, ki letos praznujeta zlato poroko, to je 50 let skupnega zakonskega življenja. Po maši so srečanje nadaljevali v dvorani župnišča, kjer so se najprej zahvalili Bogu ob molitvi za njihove zakone, nato je sledilo družabno druženje ob zakuski, kjer so obujali spomine na prehojena zakonska pota.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje