Panoramska vožnja s kolesom

Udeleženci so se s kolesom podali po poteh Prlekije

Nina Stegmüller, sreda, 18. junij 2014 ob 11:45
Panoramska vožnja s kolesom

Panoramska vožnja s kolesom

V soboto, 14. junija, je potekala prva letošnja panoramska vožnja s kolesom, katero je organiziral Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO skupaj z Mladinskim svetom Ljutomer.

Udeleženci so se zbrali na sedežu organizacije, Spodnjem Kamenščaku, kjer so naredili prvo skupinsko sliko. Nato smo odrinili proti mestni hiši v Ljutomeru. Sledil je ogled Broda na Muri in čebelarskega muzeja na Krapju-Tigeli. V muzeju so nam nazorno predstavili zgodovino muzeja, nam ponudili domače dobrote, vključno z medenimi keksi, medom in medico. Naslednja postaja je bila TD Grünt na Cvenu, kjer so nam razkazali svoje prostore in možnosti, širino, ki jo ponujajo. Zadnja postojanka je bila pri domačinki Aniti Potočnik, sicer zaposleni kot animatorki v prleškem mladinskem in pokrajinskem nevladnem centru, katera nas je v Gresovščaku pogostila z narezkom in pijačo, da smo si pridobili energije za pot proti domu.

Najmlajša udeleženka je bila stara samo pet let, in sicer Mia Makovec, že tako prijetnemu izletu je dodala piko na i. Skupno smo naredili približno 35 kilometrov. Zadovoljni z opravljenim izzivom in preživetim dnevom ob odlični družbi smo sklenili, da kmalu spet ponovimo in raziščemo še druge lepote našega Pomurja.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport