V Cezanjevcih je potekal četrti dan gasilcev in peto tekmovanje Gasilske zveze Ljutomer

Znotraj Gasilske zveze Ljutomer se kalijo mladi gasilci, ki so v Cezanjevcih pokazali in dokazali, da bodo stopali po stopinjah svojih prednikov

Jože Žerdin, sreda, 18. junij 2014 ob 23:30
Gasilsko tekmovanje v Cezanjevcih

Gasilsko tekmovanje v Cezanjevcih

Gasilska zveza Ljutomer je v sodelovanju z Prostovoljnim gasilskim društvom Cezanjevci organizirala 5. tekmovanje Gasilske zveze Ljutomer za prehodni pokal. Tekmovanje je potekalo na igrišču v Cezanjevcih, v soboto 14. junija.

V Cezanjevcih proslavili 120 let PGD
V Cezanjevcih proslavili 120 let PGD

Nastopilo je skupno 30 gasilskih enot iz 9 prostovoljnih gasilskih društev Gasilske zveze Ljutomer. V vaji z vedrovko za pionirje so bili prvi pionirji PGD Veržej, drugi so bili pionirji PGD Pristava, tretji pa pionirji iz PGD Stročja vas. V kategoriji pionirke so slavile pionirke iz PGD Ljutomer. V kategoriji mladinke v vaji s hidrantom so zmagale mladinke PGD Ljutomer, v kategoriji mladinci pa mladi gasilci PGD Podgradje, pred gasilci PGD Ljutomer in PGD Branoslavci. V kategoriji starejši gasilci je zmagala enota PGD Ljutomer pred starejšimi gasilci PGD Pristava. V kategoriji članice A so slavile gasilke PGD Ljutomer pred gasilkami PGD Pristava in PGD Mekotnjak - Stara Cesta.

V kategoriji članice B so zmagale gasilke PGD Podgradje pred gasilkami PGD Pristava. V kategoriji člani B so slavili gasilci PGD Mekotnjak - Stara Cesta, pred gasilci PGD Ljutomer in PGD Veržej. V kategoriji člani A, kjer je nastopilo 7 enot so slavili gasilci PGD Mekotnjak - Stara Cesta, drugi so bili gasilci PGD Branoslavci, tretji pa so bili člani PGD Veržej.

V točkovanju za prehodni pokal so 57 točk zbrali gasilci PGD Ljutomer, drugo mesto so zasedli gasilci iz PGD Pristava, ki so zbrali 39 točk, tretji pa so bili gasilci PGD Mekotnjak - Stara Cesta z 29 točkami.

Zbranim gasilcem je po tekmovanju čestital za uspehe predsednik gasilske zveze Ljutomer Andrej Rus. Najboljše ekipe so prejele pokale in priznanja. Čestitkam se je pridružila tudi županja občine Ljutomer mag. Olga Karba.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje