Ribolovni dan DOSOR-jevcev

Ob »Ribniku pri Gustiju« v Boračevi že tretjič uspešni

Filip Matko, četrtek, 19. junij 2014 ob 23:271
DOSOR-jevci na ribolovu

DOSOR-jevci na ribolovu

Prvi ribolov DOSOR-jevcev je bil predlansko leto ob ribniku v Hrastju Moti, kjer običajno »trnke namakajo« tudi ribiči iz Radenec. Lansko leto junija jim je ob »Ribniku pri Gustiju« (last Avgusta Preloga) v Boračevi bilo tako všeč, da so ribolovni dan ponovili še v mesecu septembru. In tako letos odločitev za kraj ribolovnega dneva, 18. junija, sploh ni bila nobena težava: ponovno v Boračevo !

Aktivna člana ribiške sekcije, Adolf Lamut in Jože Robar, sta pripravila vse potrebno okrog hranjenja ribjega zaroda, za oskrbo enodnevnih ribičev z ribiškimi palicami ter za strokovno svetovanje. Z mrežami pa sta pomagala posameznim ribičem pri vlečenju ribjega ulova iz vode.

Devet stanovalcev DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci (Alojz, Branko, Julij, Maksimiljan, Pavel, Ratko, Smiljan, Tone in Vlado) je pričelo z ribolovom ob 9.30 in že po desetih minutah je Tone izvlekel prvo ribo, pet minut za njim pa Branko. In tako je »šlo« vse do 12. ure, z vmesno malico, ko so zaključili delo ob ribniku. Izmed DOSOR-jevih spremljevalcev sta ribila Boris in Dani in rezultat je bil 22 : 12 za stanovalce doma. Največjo ribo je tik pred dvanajsto ujel Vlado in sicer skoraj meter dolgega tolstolobika. Dobrega ulova pa sta se veselila tudi Julij in Ratko. Po številu ujetih rib (ribjega drobiža) je bil najuspešnejši Dani.

Najboljših pet ribolovnega dneva je prejelo nagradni bon za sadno sladoledno kupo v Slaščičarni Tropicano (Džemo Hamiti) v Radencih: Vlado, Julij, Maksimiljan, Branko in Smiljan. Bone jim je izročila DOSOR-jeva prostovoljka Marija Erveš, ki je ob Klaudiji Zemljič iz DOSOR-ja »glavni krivec« za organiziranje rekreativnega ribolova, saj so ves ribji ulov enodnevni ribiči vrnili v vodo.


Več v Družabno