V ljutomerski cerkvi zapel oktet Arion

Obiskovalce koncerta sakralne glasbe okteta Arion, je navdušilo prav posebno in čudovito petje devetih članov zbora

Nuša Novak, nedelja, 22. junij 2014 ob 01:291
Koncert okteta Arion v Ljutomeru

Koncert okteta Arion v Ljutomeru

V nedeljo, 15. junija, je večer v cerkvi Sv. Janeza Krstika v Ljutomeru, potekal v prav posebnem vzdušju. Obiskovalce koncerta sakralne glasbe okteta Arion, je navdušilo prav posebno in čudovito petje devetih članov zbora.

Ideja o Oktetu Arion je nastala že pred časom, uresničevati pa so jo začeli konec leta 2010. Umetniške vajeti je prevzel Vito Žerdin, ki zaključuje študij na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Prvič so nastopili 2. aprila 2011 na Območnem srečanju odraslih pevskih zborov, vokalnih skupin in oktetov v Križevcih pri Ljutomeru, od takrat pa so se nastopi kar vrstili. V okviru evropskega projekta slovensko-avstrijskega sodelovanja Vino~cool, so ob petju napitnic in žlahtni kapljici, doživeli vinske ceste doma in v sosednji Avstriji, vrhunec pa vsekakor predstavlja nastop na Festivalu oktetov v Kranju, leta 2012. V začetku so imeli 8 pevcev, kasneje pa so k sodelovanju povabili še dva. Vsi pevci so glasbeno izobraženi, pet pa se jih je posvetilo tudi nadaljnjemu srednješolskemu ali akademskemu izobraževanju na pevskem področju.  

Bas: Saša Kajdič, Smiljan Pintarič in Matjaž Zanjkovič
Bariton: Evgen Bibianko, Pavel Šoster in Vito Žerdin
II. tenor: Goran Šoster in Matej Šoster
I. tenor: Gregor Zavec

MILAN nedelja, 22. junij 2014 ob 07:29

čestitke resen provi pevci.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje