Zopet štajerska kisla žüpa v kotličku

Deset ekip na tekmovanju v radenskem parku

Filip Matko, nedelja, 22. junij 2014 ob 15:091
V Radencih kuhali kislo žüpo

V Radencih kuhali kislo žüpo

V okviru vsakoletnega praznovanja praznika Občine Radenci pripravi Turistično društvo Radenci tekmovanje v kuhanju štajerske kisle žüpe v kotličku. Letos je tekmovanje potekalo v soboto, 21. junija dopoldne, v radenskem parku, v bližini gostišča Park. Tam je istočasno veliko število društev in organizacij Občine Radenci postavilo svoje stojnice, da so se širši javnosti predstavili s svojimi aktivnostmi.

Pod starimi drevesi se je tradicionalnega tekmovanje v kuhanju štajerske kisle žüpe v kotličku udeležilo deset ekip: Društvo za osteoporozo Pomurja Radenci (Terezija Arnold, Darinka Cep in Marija Novak), Društvo prijateljev mladine Radenci (Helena Poznič Kos, Alenka Kozar in Marija Slavič), DOSOR – Dom starejših občanov Radenci (Vera Lipič in Slavko Vrzel), LDD Sveti Jurij – Doj pretočeni Prleki (Vlasta Marič in Edi Sedmak), Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci (Melita Herceg in Dominik Žigert), Turistično društvo Klopotec Kapela (Feliks Rantaša in Jože Šafarič), Klub Soča Črešnjevci (Evgen Podlesek in Marjan Hamler), Zdravilišče Radenci (Mirko Matečko in Tini Gluvič Kop), Srčni asi (stanovalca DOSOR-ja: Pavle Zvara in Ratko Majstorović) in PGD Radenci – Boračeva (Aleš Miljevič in Branko Trstenjak).

Ves dopoldan so kuharji in obiskovalci oziroma gledalci tekmovanja imeli solzne oči od dima, kajti drva pod kotlički so slabo gorela, ker so bila mokra. A kljub temu so lahko nekaj po 13. uri obiskovalci s posodicami pri izbranem kotličku dobili vročo štajersko kislo žüpo, strokovna komisija pa se je lotila dela – ocenjevanja. Z napolnjenimi želodci so lahko obiskovalci krepko zaploskali vsem kuharicam in kuharjem, kajti članice in člani sedmih ekip so osvojili četrto mesto na tekmovanju, za najboljše pa so tokrat bili proglašeni: tretje mesto je zasedla ekipa Društva za osteoporozo Pomurja Radenci, na drugo mesto se je zavihtel par Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci, a prvaka sta postala Feliks Rantaša in Jože Šafarič, ki sta tekmovala v ekipi Turističnega društva Klopotec Kapela.

honda nedelja, 22. junij 2014 ob 18:14

Tiskarska napaka Jože Šafarič je pravilni priimek Zloba

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46