Zaključna kulturna prireditev OŠ Radenci

Podelitev priznanj in pohval učencem za visoke dosežke

Filip Matko, nedelja, 22. junij 2014 ob 15:46
Zaključna kulturna prireditev OŠ Radenci

Zaključna kulturna prireditev OŠ Radenci

V četrtek, 19. junija popoldne, je v avli Osnovne šole Radenci potekala zaključna kulturna prireditev pred koncem šolskega leta 2013/2014, ko so učenkam in učencem za visoke dosežke na različnih področjih izročili pohvale, priznanja in nagrade. Ob ravnateljici Simoni Grosman je vsemu prisluhnil župan Občine Radenci Janez Rihtarič.

Učenke in učenci od prvega do osmega razreda (devetošolci so zaključili s poukom že pred dnevi) so bogat kulturni program izvedli v povezavi z verzi Bine Štampe Žmavc, ki pravi:

»Barve so zato,
da svet ni črn in bel,
ko upiraš vanj oko,
ampak pisan, barvit in vesel.«

Z recitacijami, pesmijo in plesom so učenke in učenci razveselili svoje najbližje, ki so se v velikem številu udeležili zaključne prireditve. V pevskem zboru so sodelovale še devetošolke, kar precej učenk in učencev pa se je predstavilo z igranjem na instrumente, kajti pridno obiskujejo glasbeni šoli v Gornji Radgoni. Vsem je za uspeh čestitala ravnateljica Simona Grosman, ki je razdelila pohvale, priznanja in nagrade, ob zahvali učencem ter vsem zaposlenim na Osnovni šoli Radenci za dosežene uspehe v šolskem letu 2013/2014 je izrekel čestitke še župan Janez Rihtarič, ki je vsem čestital tudi ob tokratnem občinskem prazniku Občine Radenci ter jih pozval k udeležbi na številnih prireditvah v počastitev praznika.


Več v Kultura in izobraževanje