Novo gasilsko vozilo za PGD Trgovišče

Poslej bodo lažje posredovali ob intervencijah

Jože Žerdin, nedelja, 22. junij 2014 ob 21:15
Prevzem novega vozila PGD Trgovišče, foto: Marjan Dovečar

Prevzem novega vozila PGD Trgovišče, foto: Marjan Dovečar

Zaradi posodobitve in dotrajanosti voznega parka se je gasilsko društvo Trgovišče v Gasilski zvezi Ormož, ki je bilo ustanovljeno leta 1895, pred petimi leti odločilo, da bodo posodobili vozni park, kajti stara dotrajana vozila niso bila več kos vse večjim in zahtevnejšim intervencijam, kot so denimo bile zadnje poplave, da nabavijo novo gasilsko vozilo za potrebe operativne desetine in za druge gasilske potrebe.

Osrednje praznovanje s prevzemom novega gasilskega vozila je bilo v soboto, 21. junija, pri gasilskem domu v Trgovišču. Gre za vozilo GVV-1 za prevoz moštva, ob tem pa je vozilo opremljeno še z cisterno za 1000 litrov požarne vode, ima še visokotlačno črpalko, dihalne aparate ter ostalo opremo, ki jo gasilci potrebujejo pri intervencijah. Vozilo je vsestransko, saj se lahko z njim gasi notranje in zunanje požare.

Vozilo so kupili s pomočjo vaščanov Trgovišča, občine Ormož, Gasilske zveze Ormož in donatorjev. Vozilo je bilo nabavljeno pri podjetju Vebo Maribor, naložba pa je vredna 110 tisoč evrov. Največ zaslug za nakup novega gasilskega vozila ima predsednik PGD Trgovišče Marjan Anderlič. Na prevzemu so bili prisotni gasilci iz Gasilske zveze Ormož in sosednjih gasilskih zvez Podravske gasilske regije.

Gasilci iz Trgovišča so zadnje vozilo nabavili leta 1985 in sedaj je nova pridobitev lepo darilo, da bodo gasilci še z večjim elanom sodelovali pri razvoju društva. Gasilcem sta k novi pridobitvi čestitala župan občine Ormož Alojz Sok in predsednik gasilske zveze Ormož Dejan Jurkovič.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje