Gasilci PGD Mala Nedelja prevzeli v uporabo novo gasilsko avtocisterno

Ključe je poveljniku Vitu Matjašiču izročila županja mag. Olga Karba

Branko Košti, ponedeljek, 23. junij 2014 ob 13:06
Olga Karba in Vito Matjašič

Olga Karba in Vito Matjašič

V garaži ga imajo že skoraj eno leto, z njim so opravili štiri intervencije in prebivalce oskrbeli z okrog 100 m3 vode. Odlično se je izkazal, v vseh vremenskih pogojih. Prav takšnega so potrebovali malonedeljski gasilci, da bodo lahko prebivalcem zagotovili varovanje premoženja, pomoč in reševanje tudi v najtežjih vremenskih pogojih na zahtevnem terenu, na kakršnem se nahaja večji del področja Krajevne skupnosti Mala Nedelja.

Malonedeljski gasilci bogatejši za novo avtocisterno
Malonedeljski gasilci bogatejši za novo avtocisterno

Beseda je o novem gasilskem vozilu - avtocisterni AC 16/50, katerega ključe je v soboto, 21. junija, županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, svečano predala poveljniku PGD Mala Nedelja Vitu Matjašiču.

Na slovesnosti ob blagoslovu in uradnem prevzemu novega gasilskega vozila v uporabo, se je pri Mali Nedelji zbrala množica gasilk in gasilcev z območja GZ Ljutomer, prišli pa so tudi gasilci sosednjih društev z območij Občin Križevci, Sv. Jurij ob Ščavnici, Juršinci in Sv. Tomaž ter iz prijateljskih PGD Pirniče, Paška vas in Lokovica. Pomemben dogodek za kraj in gasilce, so s svojo prisotnostjo, poleg županje mag. Olga Karba, počastili še predsednik GZ Ljutomer Andrej Rus, namestnik regijskega poveljnika in poveljnik GZ Ljutomer Andrej Trstenjak, častni poveljnik OGZ Stanko Hunjadi, poslanec DZ in predsednik Odbora za obrambo DZ RS Franc Jurša, član Sveta KS Mala Nedelja Tomaž Šišernik in farni župnik Tomislav Roškarič.

Svečano dejanje se je pričelo s prihodom gasilskega ešalona, na čelu z Godbo na pihala Mala Nedelja in številnimi praporji, na prizorišče. Po odigrani državni himni, je besedo prevzel predsednik PGD Mala Nedelja David Sovec. Na kratko je opisal 85-letno zgodovino društva in prizadevanja gasilcev, ki so vedno stremeli k čim boljši opremljenosti, za hitre in uspešne intervencije.

Prvi pogoj za to so seveda primerna in zanesljiva vozila, ker pa je društvo doslej razpolagalo le s starimi vozili, so morali v njihovo operativno sposobnost vlagati veliko časa, prostovoljnega dela in tudi denarja. Zahvalil se je vsem posameznikom, organizacijam in lokalnim skupnostim ter seveda vsem krajanom, ki so omogočili nakup nove avtocisterne.

Županja mag. Olga Karba je pohvalila prizadevnost gasilcev in jim čestitala ob pomembni pridobitvi, pohvalila  pa je tudi dobro delovanje vodstva KS Mala Nedelja. Nekaj besed je namenila še projektom, ki se trenutno izvajajo na območju KS, poudarila je predvsem izgradnjo vodovoda in obnovo športnega igrišča.

Prizadevnim gasilcem Male Nedelje, še posebej pa njihovemu vodstvu, so priznanje in zahvalo izrekli še predsednik GZ Ljutomer Andrej Rus, poveljnik Andrej Trtstenjak in, v menu opravičeno odsotnega predsednika Sveta KS Mala Nedelja Viljema Vajde, član Sveta Tomaž Šišernik.

Novo gasilsko avtocisterno je blagoslovil domači župnik Tomislav Roškarič, zatem je županja mag. Olga Karba izročila ključe vozila poveljniku PGD Mala Nedelja Vitu Matjašiču, kateri jih je izročil vozniku in skrbniku Zlatku Kocbeku.

V zahvalo za pomoč in podporo pri velikem finančnem zalogaju, saj končna cena vozila znaša skoraj 50.000 evrov, sta predsednik David Sovec in poveljnik Vito Matjašič izročila priznanja in zahvale Občini Ljutomer, GZ Ljutomer, KS Mala Nedelja, Zavarovalnici Triglav, Ministerstvu za obrambo RS, Krim d.o.o. družini Filipič Stanka, družini Rojht Janeza, družini Sovec Davida, Moto klubu »Pürgaške sekire«, župniku Tomislavu Roškariču, PGD Radoslavci, pripravljalnemu odboru Vaških iger Drakovci, Ključavničarstvu Oblak, Otonu Gašpariču, Vinogradništvu Pivičan, Špindler Antonu, Biotermam Mala Nedelja, Dobnik Francu iz Lokovice in častnemu poveljniku GZ Ljutomer Stanku Hunjadiju.

O svojih zapažanjih o gasilcih in njihovih težavah s starimi vozili, katera so uporabljali doslej, sta pomodrovala mlada humorista Franček in Micika, učenca OŠ Mala Nedelja Mišel Sušnik in Niki Zmazek.

Sledila je zabava z ansamblom Polet, nekaj dalmatinskega melosa pa so dodali pevci Klape Solaris iz Šibenika.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje