Ribiči so se s tekmo poklonili svojemu kolegu

Na ribniku Motarska jama so se zbrali ribiči na tekmovanju v spomin na preminulega kolega – ribiča Medik Alojza

Janče Gartner, torek, 24. junij 2014 ob 09:461
Ribolov na ribniku Motarska jama

Ribolov na ribniku Motarska jama

V nedeljo, 22. junija, so se na ribniku Motarska jama zbrali ribiči na tekmovanju v spomin na preminulega kolega – ribiča Medik Alojza. Zbralo se je 30 navdušenih ribičev in v potrditev, da ribištvo ni le moška domena, je nastopila tudi tekmovalka.

Tekmovanje je bilo razdeljeno v dva dela po dve uri ribolova, vmes pa so si zamenjali lovna mesta in se okrepili s hrano in pijačo. Rezultata ne krojijo sodniki, kot je praksa na raznih prvenstvih, ampak je odločilna tehtnica, ki pa je težko podkupljiva.

Po štirih urah ribolova je tehtnica določila naslednji vrstni red: prvi Sašo Serec - 10,63 kg ulovljenih rib,  drugi Danilo Kranjc - 8,14 kg, tretji Bojan Božič - 7,85 kg. Ostali so dosegli nehvaležno četrto mesto. Za svoj rezultat so imenovani prejeli lične pokale ter praktične nagrade, ostali pa so se morali zadovoljiti s skromnejšimi nagradami. Naivne ribe, ki so se pustile ujeti, pa so jo tokrat dobro odnesle, saj so jih dobrodušni ribiči žive vrnili v ribnik, da bodo lahko še drugi ribiči preizkusili svoje znanje in srečo.

Ker bo po besedah mladega najemnika ribnika Andreja Hudina memorialno tekmovanje postalo tradicionalno, je bil podeljen tudi prehodni pokal, za katerega se bodo prihodnje leto ponovno potegovali ribiči.


Več v Družabno