Zavezništvo Alenke Bratušek stavi na novo ime v volilnem okraju Ljutomer, kandidat je mag. Ervin Kosi

Magister znanosti državnih in evropskih študij prihaja iz Stare Ceste

Prlekija-on.net, torek, 24. junij 2014 ob 14:152
Ervin Kosi

Ervin Kosi

Kandidat Zavezništva Alenke Bratušek je novo ime na političnem parketu. Magister znanosti državnih in evropskih študij prihaja iz Stare Ceste. Že od srednješolskih let naprej je bil primoran zapustiti domači kraj, kamor pa se vedno znova vrača.

Navezanost na domače kraje in Prlekijo ga je po službovanju na Ministrstvu za notranje zadeve in kasneje Ministrstva za obrambo vodila na Agencijo za kmetijske trge in razvoj podeželja, kjer opravlja delo podsekretarja v Sektorju za razvoj podeželja. Pomoč domači pokrajini in ljudem mu je na prvem mestu in vsi, ki ga poznajo vedo, da vedno pomaga z dobronamernimi nasveti in priporočili.

Politiko je do sedaj spremljal kot volivec, zdaj pa je očitno prišel čas in priložnost, da še aktivneje pomaga Prlekiji in Sloveniji, da jo skupaj pripeljemo iz recesije na pravo pot. Deloval je na veliko različnih področjih dela in s tem dodobra spoznal delo državne uprave. Od rosnih 18 let se je najprej kot policist v osamosvojitveni vojni boril za našo državo na Primorskem, kasneje pa opravljal naloge od najnižjega uradnika do vodilnega in vodstvenega delavca ter s tem povezal svoje znanje z izkušnjami za uspešen rezultat v dobro vseh. Vedno je z veseljem pomagal Prlekom in vsem ostalim, ki so se obrnili na njega. Jasno in nedvoumno vsakemu tudi pove, kaj se lahko naredi in kaj se ne sme. Takšno politiko bo vodil tudi naprej. Neizpolnjevanje obljub za njega pomeni, da ljudem, ki jim nekaj obljubi in jim tega ne uresniči, le stežka pogleda v oči. Meni, da so zdajšnji in prejšnji politiki iz naše lepe pokrajine v večji meri samo obljubljali, rezultat pa je bil premalo ambiciozno zastavljen. Je človek, ki pove iskreno. Prav tako do sedaj ni bil član nobene stranke. Nima in tudi noče imeti nobenih navez v ozadju, ker tega ne potrebuje. Povezovanja so nujna, vendar morajo biti takšna, ki prinesejo samo dobro vsem prebivalcem Slovenije in še posebej njegovi pokrajini Prlekiji.

"Za našo stranko »Zavezništvo Alenke Bratušek« sem se odločil zato, ker vidim, da stranka razmišlja enako, kot razmišljam, delujem in promoviram tudi sam. Odločitev o kandidiranju na predčasnih parlamentarnih volitvah sprejemam kot izziv, v katerem vidim prihodnost naše države s programom, s katerim se stranka podaja na volitve. Trudil se bom, da vaše zaupanje tudi v celoti upravičim.
Zavzemam se, in se tudi bom še naprej, za ohranjanje podeželja, ohranjanje in povečevanje delovnih mest, dati možnost mladim, da ne bo t.i. bega možganov, kvalitetnejša in hitrejša črpanja evropskih sredstev, jasno in neomadeževano politiko, zmanjševanje birokratskih ovir in poenostavljanje postopkov pred državnimi organi, preganjanje korupcijskih dejanj na vseh ravneh odločanja in vzpostavitev ničelne stopnje tolerance do korupcije, saniranje bančnega sistema, boj s sivo ekonomijo ter reforma zdravstva v smeri, da se krepi javno zdravstvo in se pacienta postavlja v središče reforme."


Več v Politika