V Ljutomeru napis v podporo Janši

Na transparentu je zapisano: Obsodba g. Janše je krivična in lažniva! Krivica boli!

Prlekija-on.net, torek, 24. junij 2014 ob 16:289
V Ljutomeru smo pod oknom enega izmed stanovanj, opazili napis v podporo predsedniku Slovenske demokratske stranke (SDS), Janezu Janši, ki od petka dalje prestaja dveletno zaporno kazen v primeru Patria.

Na transparentu je zapisano "Obsodba g. Janše je krivična in lažniva! Krivica boli!". Napis je sicer vmes bil spremenjen, namesto "Krivica boli!" je prej pisalo "Obsojajo ga oprani možgani".

Odvetnik Janeza Janše v zadevi Patria Franci Matoz je sicer na novinarski konferenci, ki jo je pripravil na novo ustanovljeni Odbor za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin - Odbor 2014, povedal, da dejanje, kot je bilo opisano v obtožnem predlogu v zadevi Patria, ni kaznivo dejanje. Pričakuje tudi, da bi v mesecu ali dveh lahko vsebinsko odločili, razveljavili sodbo okrajnega in višjega sodišča ter Janšo oprostili.

Kot je znano je Janša že na odprtem oddelku zapora na Dobu in je eden izmed 21 zapornikov, ki so nastanjeni na odprtem oddelku. Na Dobu je sicer trenutno 629 zapornikov, 542 jih je na zaprtem, 66 pa na polodprtem oddelku.


Več v Politika