Člansko druženje strelcev Strelskega društva Rudar Presika

Ob streljanju so se še pomerili v ribolovu

Jože Žerdin, sreda, 25. junij 2014 ob 16:151
Člansko druženje SD Rudar Presika

Člansko druženje SD Rudar Presika

Strelsko društvo Rudar Presika pri Ljutomeru je v nedeljo, 22. junija, na strelišču v Preski, organiziralo člansko tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško in v ribolovu ter srečanje. Najprej so se strelci pomerili v tekmovanju v streljanju z malokalibrsko puško, v nadaljevanju pa je še potekalo ribiško tekmovanje.

Z malokalibrsko puško je tekmovalo skupno 28 strelcev. V kategoriji do 50 let je s 87 krogi slavil Ivo Pintarič iz Presike, drugi je bil Tonček Križanič iz Stročje vasi, tretji pa Mario Sever iz Presike. V kategoriji starejši člani od 50 do 60 let je zmagal Stanko Habjanič iz Veščice s 66 krogi, drugi je bil Ivo Belcl iz Mihalovec, tretji pa Branko Magdič iz Stare Ceste. V kategoriji veterani stari nad 65 let je prvo mesto s 57 krogi dosegel Jože Grnjak iz Rinčetove Grabe, drugi je bil Milan Bratinščak iz Ljutomera, tretji pa Franc Hriberšek iz Presike. V kategoriji članice je zmagala Liljana Habjanič iz Veščice, drugo mesto je zasedla Antonija Gregorinčič iz Ilovcev, tretja pa je bila Aleksandra Belcl iz Mihalovec.

V ribiškem delu druženja je pri članicah zmagala Liljana Habjanič s 1.560 grami ulovljenih rib in ob tem je postala tudi skupna zmagovalka v strelsko-ribiški kombinaciji. Druga je bila Antonija Gregorinčič, tretja pa Božena Pulko. Pri članih je v ribiškem tekmovanju slavil Ivo Pintarič, ki je ulovil 2.550 gramov rib, drugi je bil Aleš Makoter iz Presike, tretji pa Franc Gregorinčič iz Ilovcev. Skupni zmagovalec strelsko ribiške kombinacije je postal Ivo Pintarič iz Presike, drugo mesto je v kombinaciji pripadlo Tončeku Križaniču iz Stročje vasi, tretje pa Dragu Novaku iz Gomile.

Po končanem tekmovanju je predsednik Strelskega društva Rudar Presika Dušan Kosi najboljšim podelil medalje in pokale, druženje pa se je nadaljevalo ob domači glasbi in druženju ob prleški hrani in pijači. Druženje strelcev so zaključili v pozno nedeljsko popoldne.

hgrnjak sreda, 25. junij 2014 ob 19:14

Čestitke vsem! Prvo mesto v kategoriji veterani je dosegel Jože Grnjak in ne Gornjak... samo toliko v vednost Nasmeh

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno