Zaključek literarnega natečaja Moja rodna domovina

Na podelitev je prišel tudi predsednik RS Borut Pahor

Prlekija-on.net, četrtek, 26. junij 2014 ob 20:42
Na podelitev je prišel tudi predsednik RS Borut Pahor

Na podelitev je prišel tudi predsednik RS Borut Pahor

V sredo, 18.6.2014, sem se zjutraj odpravila v Ljubljano, na zaključek natečaja Moja rodna domovina, ki sta ga razpisala Osnovna šola Vič Ljubljana in Območno združenje Veteranov vojne za Slovenijo mesta Ljubljana. Tja smo bili vabljeni vsi nagrajenci literarnega natečaja (21 nagrajencev). Sama sem na natečaj poslala pesem in krajši esej in z njima dosegla osmo mesto.

Ko sva z mamo prispeli tja, smo se najprej zbrali na šolskem dvorišču. Potem smo se odpravili v šolo in tam imeli neke vrste generalko. Generalka je bila potrebna zaradi samega protokola, saj je na podelitev prišel tudi gospod predsednik Borut Pahor. Že sama generalka je bila meni zelo zanimiva – razvrstili so nas po sedežih, predelali smo celoten program in se seznanili s pravili, ki jih moramo upoštevati zaradi obiska g. predsednika.
Po generalki smo se odpravili na avtobus, ki nas je odpeljal do reke Ljubljanice. Tam smo se približno dve uri vozili z ladjico po Ljubljanici in se seznanjali z znamenitostmi Ljubljane.

Po vožnji z ladjico smo se odpravili nazaj na avtobus, ki nas je odpeljal k šoli.

Tam smo se pripravili na sam dogodek. Bila sem precej živčna, prav tako kot ostali nagrajenci.

Prireditev se je pričela ob 17.00 uri. Ko smo zagledali gospoda predsednika, smo vsi postali še bolj nemirni, ampak nas je nasmejan obraz našega predsednika nekoliko pomiril.

Na začetku prireditve se je osnovna šola Vič na kratko predstavila, potem pa smo bili na vrsti mi, nagrajenci, da smo predstavili naše izdelke. Še pred tem je imel g. predsednik govor, ki je bil meni osebno zelo prijeten in navdihujoč.

Ko smo končali nam je g. predsednik s pomočjo ravnatelja osnovne šole Vič, Saša Vlaha, in g. predsednika OZVVS mesta Ljubljane, dr. Igorja Potočnika, podelil priznanja, medalje in knjižico z vsemi deli. Sledilo je fotografiranje.

Po koncu prireditve je bilo še odprtje muzeja vojne za Slovenijo 1991 in kratka pogostitev.

Vesela sem, da sem se lahko udeležila takšne prireditve, s takšnim visokim gostom. Tega zagotovo ne bom hitro pozabila. Rada bi se zahvalila tudi moji mentorici, gospe Karmen Rauter, ki mi je s spodbudo pomagala do tega spomina.

Avtorica: Reja Žinko, učenka 9. razreda OŠ Janka Ribiča Cezanjevci


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje