V Ljutomeru se obeta nov poslovno trgovski center

Zemljišče z opuščenimi objekti ob Ormoški cesti v Ljutomeru je kupilo podjetje Jagros

Prlekija-on.net, torek, 1. julij 2014 ob 17:093
Zemljišče z opuščenimi objekti ob Ormoški cesti v Ljutomeru

Zemljišče z opuščenimi objekti ob Ormoški cesti v Ljutomeru

Zemljišče z opuščenimi objekti ob Ormoški cesti v Ljutomeru, ki je velikosti cca 9.015 m2 je kupilo podjetje Jagros, ki je lastnik trgovske verige Jager in ima v severovzhodnem delu Slovenije preko 30 poslovalnic.

Zemljišče sta podjetji Imgrad in pozneje Ultramarin, prodajali že dlje časa, saj se je proizvodnja poliestra iz te lokacije preselila na novo lokacijo v industrijsko cono na Babinsko cesto leta 2002, na tej lokaciji pa je ostala lakirnica s prašnimi delci. Lakirnica je na tej lokaciji v objetku, ki ni zajet v predvidene prostorske spremembe, sicer še danes.

Občina Ljutomer je tako v začetku junija začela postopek prostorskega urejanja območja, katerega predlagatelj je bilo podjetje Jagros, za potrebe poslovno trgovskega centra. Javna razgrnitev predlaganih sprememb traja do 5. julija.

Kot je zapisano v Odloku o občinskem podrobnem prostorskem načrtu je na območju predvidena gradnja poslovno trgovskega centra. Trgovski center je zasnovan v južnem delu območja tako, da se obstoječi proizvodni objekti na obodu porušijo, osrednji del večjega proizvodnega objekta v vzhodnem delu se ohrani
in rekonstruira ter se mu v zahodnem delu dozida nova stavba. V severnem delu območja so predvidene parkirne površine. Dostopi do stavbe so omogočeni s severne, zahodne in južne strani.


Več v Gospodarstvo