Udari strel zanetili požare

Zagorelo je v krajih Obrat in Zg. Porčič, v Cezanjevcih pa so gasilci počistili zamašen prepust

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. junij 2014 ob 15:34
Strele so zanetile požare

Strele so zanetile požare

Iz nedelje na ponedeljek, je naše kraje prešla hladna fronta z obilnim dežjem, ki je precej ohladila ozračje. Vreme je povzročilo tudi nekaj nevšečnosti, zagorelo je več hiš zaradi udar strel.

V ponedeljek, 30. junija, okoli 4.40, je zaradi udara strele v stanovanjsko hišo v kraju Obrat, v občini Benedikt v Slovenskih goricah, zagorela električna omarica, ki je nameščena na zunanji steni pritlične, enostanovanjske hiše, velikosti 12x14 m. Požar se je od tam razširil na ostrešje in mansardno stanovanje, ki je kasneje v celoti zgorelo. Posredovali so gasilci PGD Benedikt in PGD Sveta Trojica, ki so ogenj pogasili ter s folijo zaščitili uničeno ostrešje stanovanjske hiše. Materialna škoda po prvih ocenah znaša okoli 40.000 evrov.

Nekoliko pozneje, ob 5.45 je tudi na Zgornjem Porčiču v občini Sveta Trojica, zaradi udara strele zagorelo v kleti stanovanjske hiše. Pri gašenju požara so sodelovali gasilci PGD Sveta Trojica, PGD Lenart, PGD Gočova, PGD Sveti Jurij in poklicni gasilci JZZPR Maribor, ki so požar pogasili. Materialna škoda še ni ocenjena.

Nekaj po poldnevu pa se je na cesti Ljutomer - Cezanjevci, zaradi večje količine dežja v nočnih urah zamašil obcestni prepust. Posredovali so gasilci PGD Cezanjevci, ki so prepust očistili.

Zvečer se bo od zahoda zjasnilo. V torek bo sprva pretežno jasno, čez dan bo nekoliko več oblačnosti, bo pa nekoliko topleje.


Več v Narava