Združena levica proti varčevalnim ukrepom in za vladavino ljudstva

Predstavila se je Koalicija Združena levica s svojimi kandidati v 8. volilni enoti

Prlekija-on.net, torek, 1. julij 2014 ob 08:293
V ponedeljek, 30. junija, so se v salonu Murska Republika, restavracije in hotela Zvezda v Murski Soboti, predstavili Koalicija Združena levica s svojimi kandidati v 8. volilni enoti.

Koalicijo Združena levica sestavljajo tri stranke, in sicer Iniciativa za demokratični socializem, Stranka za trajnostni razvoj Slovenije - TRS in Demokratska stranka dela. Poleg strank se je Združeni levici pridružil še 4. blok, ki je sestavljen iz različnih civilno-družbenih gibanj in posameznikov. Kot so dejali, skupaj predstavljajo edino pravo levico v Sloveniji, "smo sodobna napredna koalicija strank in gibanj, ki zastopa ideje demokratičnega ekološkega socializma."

Predstavnik koalicije Združena levica, predsednik stranke TRS, Matjaž Hanžek je predstavil program Združene levice. Poudaril je, da je potrebno varčevalnim ukrepom, ki jih po njegovih besedah še vedno zagovarjajo politiki vseh barv, 13. julija reči glasen ne.

V državnem zboru si bo Združena levica prizadevala za omejitev razmerja med najvišjo in najnižjo plačo na 5:1, pravično davčno reformo, tako da bodo razbremenili revni in srednji sloj ter uvedli višje davke za bogate in kapital. Zavzemajo se za zagon gospodarstva na zelenih temeljih z javnimi investicijami, obrambo javnega zdravstva in šolstva, za povišanje minimalne plače in obrambo delavskih pravic ter za neposredno demokracijo – naj vladajo ljudje, ne finančni trgi.

Na novinarski konferenci so se predstavili posamezni kandidati vseh volilnih okrajev v osmi volilni enoti. To so: VO Lendava: Rahela Hojnik Kelenc, VO Ljutomer: Darja Kosič Auer, VO Gornja Radgona: Valentina Škafar, VO Murska Sobota 1: Stojan Habjanič, VO Murska Sobota 2: Darko Rudaš, VO Ormož: Sandra Lesjak, VO Lenart: Iztok Erjavec, VO Pesnica: Dejan Unger, VO Ptuj 1: Jožica Repič, VO Ptuj 2: Romeo Varga in VO Ptuj 3: Boštjan Koražija.

Združena levica je odločno proti davčnim oazam, prekernim oblikam zaposlitve in kapitalizmu. Iz svojega programa so izpostavili še boj za delavsko upravljanje in zadružništvo, za kakovostne in vsem dostopne javne storitve ter za nizkoogljično družbo in sonaravni razvoj.

Kandidatka v volilnem okraju Ljutomer je Darja Kosič Auer
V volilnem okraju 3 (Ljutomer), na listi kandidira Darja Kosič Auer, profesorica pedagogike, ravnateljica OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, s trideset let delovnih izkušenj v šolstvu. "Ukvarjati se z nenehnim odgovarjanjem na vprašanje, kakšno šolo si želimo in potrebujemo, je zame izziv, ki izpolnjuje mojo altruistično in humanistično naravnanost. Ne verjamem, da lahko spreminjam svet, vem pa, da lahko s svojim delom prispevam k njegovemu izboljšanju. Odgovornost do okolja in sočutje do vseh živih bitij je zame enako pomembno kot blagostanje ljudi.
Tako kot večina med nami, sem globoko razočarana nad tem, kar se dogaja. Ne morem biti pasivna opazovalka, ampak želim prevzeti odgovornost," pa je Darja med drugim povedala o sebi in razlogih za kandidaturo.


Več v Politika