Nova Slovenija za nižje davke

Predstavili so se kandidati N.Si iz volilnih okrajev pomurske regije

Prlekija-on.net, sreda, 2. julij 2014 ob 22:393
Predstavitev N.Si

Predstavitev N.Si

V torek, 1. julija, so se v Murski Soboti predstavili kandidati N.Si iz volilnih okrajev pomurske regije. V volilnem okraju Murska Sobota kandidira študent informatike David Lovšin, na Goričkem Nataša Kuhar-Čerpnjak, v Gornji Radgoni dr. Peter Kralj in v okraju Ljutomer študentka fizioterapije Laura Žigert.

V uvodu je program stranke predstavila predsednica Nove Slovenije Ljudmila Novak. Povedala je, da je za zagon gospodarstva in s tem za nova delovna mesta, bistveno znižanje davkov, ki bo spodbudilo podjetnike, da bodo investirali v nova delovna mesta. Nižji davki bodo privabili tudi tuja podjetja, ki se nas sedaj na veliko izogibajo. Dodala je še, da je zato slogan N.Si ODGOVOR ZA PRIHODNOST, ker je celoten program zasnovan tako, da ponuja rešitve za lepši jutri.

Kandidatka iz volilnega okraja Ljutomer Laura Žigert je med drugim povedala, da želi delovati na področju zdravstva in kmetijstva. V zdravstvu je potrebno narediti red in s tem zmanjšati oziroma ukiniti dolge čakalne vrste. V kmetijstvu pa vidi veliko neizkoriščenega potenciala, ker starejši predolgo vodijo kmetije, namesto da bi jih prevzela mlajša generacija, ki ima vizijo, je polna energije in želi nekaj ustvariti. Povedala je tudi, da se je podala v kandidaturo zato, ker je v politiki premalo mladih in žensk. Zato sama vidi priložnost, da lahko s svojo kandidaturo pripomore, da se bo v Državnem zboru slišal glas mladih.


Več v Politika