Večje športno igrišče z novo asfaltno prevleko pri Mali Nedelji

Večletna prizadevanja športnikov so obrodila uspeh

Branko Košti, četrtek, 3. julij 2014 ob 18:081
Igrišče z novo asfaltno prevleko pri Mali Nedelji

Igrišče z novo asfaltno prevleko pri Mali Nedelji

Igrišče Športnega društva pri Mali Nedelji, je že vrsto let nakazovalo potrebo po sanaciji, saj je bila asfaltna prevleka razpokana, zaradi težkih tovornjakov in avtobusov, kateri so površino še nedolgo nazaj uporabljali kot obračališče, je prišlo do posedanja, ponekod je že začela poganjati trava.

Po mnenju predsednika ŠD Mala Nedelja Boštjana Žerdina in tudi mnogih krajanov, je bil "izvirni greh" storjen že pri gradnji igrišča, ko je bila zaradi "šparanja", vgrajena pretanka podlaga, ki je bila tudi premalo utrjena. Zaradi tega je bila želja športnikov najprej sanacija podlage in nato nova asfaltna površina.

Za izvedbo projekta se je ŠD v letu 2010, prijavilo na razpis Fundacije za šport. Na razpisu so uspeli, vendar sami niso zmogli zagotoviti potrebnega dela lastnih sredstev in igrišče je ostalo v res klavrnem stanju.

Vztrajali so in leta 2013 ponovno uspeli na razpisu Fundacije za šport, preostala potrebna sredstva so s pomočjo Občine Ljutomer in donacij, uspeli zagotoviti šele v letu 2014. Ob tem predsednik Boštjan Žerdin kot pomemben člen pri projektu, poudarja vlogo županje mag. Olge Karba, ki se je močno angažirala pri realizaciji.

Pridobljena sredstva niso zadostovala za kompletno prenovo igrišča, vključno s podlago. Izvajalec del, Nograd d.o.o., je zato v preteklih dneh zaključil glavna dela, ki so obsegala delno širitev igrišča in preplastitev celotne površine z novo asfaltno prevleko. Kljub dejstvu, da podlaga ni optimalna, predvidevajo, da bo ob odsotnosti težkih vozil, igrišče kakovostno služilo svojemu namenu.

Celotna vrednost opravljenih del je znašala 21.900,00 evrov, od tega je 50 % prispevala Fundacija za šport, 25 % proračun Občine Ljutomer, 25 % pa je pokrito s pomočjo donacij.

TUNČEK sreda, 9. julij 2014 ob 07:49

No to je pa zej drüga pesen, igrišče je ta provo. Ploskač

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo