Pošteno naj bo, za vse!

Simona Grantaša, kandidatka Pozitivne Slovenije v volilnem okraju Ljutomer

Prlekija-on.net, sobota, 5. julij 2014 ob 10:08
Simona Grantaša

Simona Grantaša

Najprej se še predstavim tistim, ki me ne poznate. Rojena sem leta 1988 in živim na Grlavi 19a. Osnovno šolo sem obiskovala v Križevcih in nato pa gimnazijo v Ljutomeru. Po uspešno končani gimnaziji sem se odločila za študij matematike in ga januarja leta 2013 tudi uspešno končala na Univerzi v Mariboru. Tako sem dobila naziv univerzitetna diplomirana matematičarka.

Po končani diplomi nisem dobila zaposlitve primerne moji izobrazbi, zato sem opravljala razna dela v prodaji hitre hrane. Marsikdo je dejal, zakaj pa to delaš. Preprosto. Živim v družinski hiši s partnerjem, ki sem jo podedovala od staršev in mislim, da pri 25 letih lahko živim od svojega dela, ne pa čakam na pomoč od države ali staršev.

Program Pozitivne Slovenije

Kljub velikemu številu poslanih prošenj za razna dela nikjer nisem dobila zaposlitve. Zato sem se odločila za samozaposlitev in si odprla SP za izvajanje inštrukcij, za finančna svetovanja ter za storitve na področju poslovanja in podjetništva. To delo opravljam že več kot leto dni in sem zelo zadovoljna, da sem se odločila za samostojno pot.

Za to, da se podam na državnozborske volitve me ne vlečejo materialne dobrine, saj imam svojo firmo, svojo hišo in kar znosno shajam s svojimi prihodki. Marsikdo od mojih proti kandidatov pa tega ne gleda z tega zornega kota. Če mi boste zaupali in bom izvoljena bodite prepričani, da vas ne bom razočarala. Sem vztrajna, pridna, poštena in nikoli ne pozabim od kod izhajam in za kaj se je vredno in potrebno potegovati, to je za domovino Slovenijo in nikoli ne pozabim da sem prava in ponosna PRLEČKA.

Zakaj sem se odločila za kandidaturo na predčasnih državno zborskih volitvah? Do te odločitve me je pripeljal predvsem dejstvo, da mladi po končani ali srednji ali visokih šolah nimajo nobene perspektive niti zaposlitve. Prebrala sem tudi in dobro preštudirala program PS in ugotovila, da je po mojem mnenju najboljši, saj je naravnan razvojno in ne temelji le na varčevanju. VSI MORAMO VEDETI, DA LE RAZŠIRJENA REPRODUKCIJA, TO JE RAZVOJ IN INVESTICIJE PRINESEJO ZAPOSLITEV IN DENAR ZA VSE V DRŽAVI. Bolje je vzeti posojilo za investicijo, imeti delo, kot pa za osnovne potrebe države, kjer samo trošiš, nič pa ne dobiš nazaj v blagajno. Takih posojil potem ni možno vračati. Na primer: ribiča naučite loviti ribe, ne pa mu jih uloviti in dati!

Moje delo, če bom seveda dobila zaupanje vas spoštovane volivke in volivci bo temeljilo na naslednjih načelih, predvsem na POŠTENO NAJ BO!
  • POŠTENO NAJ BO – do vseh društev, posebej gasilcev, na katere se spomnimo predvsem ob naravnih nesrečah, ko pa je vse v redu, pa na njih radi pozabljamo. Samo na primer: ko so kakšne naravne nesreče ne smejo pomagati navadni vaščani, če pa mu oblečeš gasilsko uniformo, pa je sposoben za kakršno delo kjerkoli. Je to prav?
  • POŠTENO NAJ BO – do vseh zaposlenih, ki delajo pošteno in morajo za to dobiti pošteno plačilo z vsemi plačanimi obveznostmi tudi do države, da potem po končanju opravljene delovne dobe lahko gre v zasluženi pokoj s pokojnino, s katero bo lahko preživel jesen svojega življenja.
  • POŠTENO NAJ BO – do delavcev in delavk v Muri, ki jo je dokapitalizirala država, pa je denar izginil. Tu bi moral odgovarjati lastnik s svojim imetjem za nastalo situacijo, tudi s tistim, ki jo je pred leti prepisal na svoje sorodnike ali znance.
  • POŠTENO NAJ BO – kjer država dokapitalizira privatno podjetje se to naj spremeni v tem deležu v državno lastnino ali pa delež lastnine tistih delavcev, ki so tam zaposleni. Nadzor nad temi sredstvi bi morala imeti država in delavci, da ga lastniki ne bi proti pravno odtujili!
  • POŠTENO NAJ BO – rešiti Muro, jo vzeti nazaj v državno last in tako za Prlekijo in Prekmurje takoj rešiti vsaj 3000 delovnih mest.
  • V NAJKRAJŠEM ČASU pripeljati nove investitorje v Ljutomer na področju predelovanju industrije v kmetijstvu in kakšno visoko pridobitno proizvodno dejavnost.
To so le osnovna mnenja, ki jih bom zagovarjala, seveda ob vašem zaupanju v moje vrednote.

S spoštovanjem, vaša kandidatka za državni zbor:
Simona Grantaša, univ. dipl. mat

Naročnik oglasa je OO PS Ljutomer


Več v Politika