Na Gibini je potekala slovesnost ob odhodu JLA iz SV Slovenije

Slovesnost ob odhodu JLA iz SV Slovenije na Gibini

Prlekija-on.net, nedelja, 6. julij 2014 ob 01:591
Ladislav Lipič

Ladislav Lipič

V soboto, 5. julija, je na Gibini, v Občini Razkrižje, potekala slovesnost ob odhodu JLA iz SV Slovenije. Skupaj z domačini in gosti so se spomnili dogodkov leta 91, ki so se odvijali na tem območju.

Na prireditvi tradicionalno sodelujejo Območno združenje slovenskih častnikov Ljutomer, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer in Policijsko veteransko društvo Sever za Pomurje. V kulturnem programu so nastopili Dekliški pevski zbor Pole poje, Elvis in Enya iz rejniške družine Ferlin, Folklorna skupina KUD Razkrižje, Marjeta Wolf pa je prebrala spomine na osamosvojitveno vojno, ki jih je zapisala Anita Šimonka. Poleg župana Občine Razkrižje, Stanka Ivanušiča je ob tej priložnosti spregovoril tudi upokojeni generalmajor Slovenske vojske in predsednik Združenja veteranov vojne za Slovenijo, Ladislav Lipič.

Predstavniki vseh treh združenj in predstavnica Občine Razkrižje, so opravili polaganje vencev na vsa tri spominska obeležja osamosvojitvene vojne v Občini Razkrižje.

Prireditve sta se udeležila poslanca Dragutin Mate in Branko Smodiš ter kandidatki za poslanki ob prihajajočih predčasnih volitvah v Državni zbor RS, Petra Mlinarič Jager in Laura Žigert.

Ob koncu prireditve so člani Turistično narodopisnega društva Razkrižje vse obiskovalce postregli s tradicionalnim pasuljem in razkriškimi mlinci.


Več v Kultura in izobraževanje