Nova okna Varne hiše Pomurja

Okna so donirali in vgradili Izdelava pvc oken in vrat Miran Topolovec s.p., Refleks SERVIS d.o.o. in Fenestra d.o.o.

Prlekija-on.net, petek, 11. julij 2014 ob 13:22
Društvo varnega zavetja je v letošnjem letu odkupilo stanovanjsko stavbo za program Varna hiša Pomurja - zavetišče za ženske in otroke žrtve nasilja. Hiša je potrebna temeljite prenove in energetske sanacije, saj so stroški vzdrževanja zelo veliki, še posebej stroški kurjave. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti financira osnovno dejavnost in le 10% materialnih stroškov. Ostala sredstva se zagotavljajo preko Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v RS, pomurskih občin ter preko donacij.

"Za pomoč pri obnovi hiše, katere cilj je tudi zagotoviti višjo kakovost bivanja za ženske in otroke, ki se zatečejo k nam po pomoč, smo se že obrnili na številna podjetja in društva. Naše prošnje niso naletele na gluha ušesa, ko smo se obrnili na go. Ireno in g. Mirana Topolovec iz Podgrada pri Gornji Radgoni, katerih družinsko podjetje se ukvarja s proizvodnjo in vgradnjo oken in vrat. V povezavi z njihovimi dobavitelji Refleks SERVIS d.o.o. iz Murske Sobote in Fenestra d.o.o. iz Dolnje Počehove, je podjetje Izdelava pvc oken in vrat Miran Topolovec s.p. zamenjalo okna v spodnji etaži hiše," nam je ob tem povedala strokovna vodja Varne hiše Pomurja Petra Razlag.

"Velika gesta, ki so nam jo izkazala zgoraj navedena podjetja kaže, da kljub gospodarski krizi, posluh za pomoči potrebne ostaja. Občutek hvaležnosti na eni strani krepi tiste, ki dajejo in na drugi strani tiste, ki prejemajo. Je hkrati dokaz, da smo še občutljivi za stisko bližnjega. Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki so nam že pomagali in tudi tistim, ki bi nam z veseljem pomagali, pa jim trenutna situacija tega ne omogoča. Hvala za dobro misel in podporo. Verjamemo in želimo, da bodo prišli časi, ki nam bodo omogočali bolj jasen pogled v prihodnost. Naš pogled skozi nova okna zagotovo je. S skupnimi močmi pa se bomo v Varni hiši Pomurja še naprej trudili, da bo pogled žensk in otrok, žrtev nasilja vedrejši in da bo kakovost bivanja pri nas še večja," je še povedala Petra.

Tudi v zgornji etaži hiše je zamenjava oken več kot potrebna. Nekaj donatorjev, kot so Lions klub Ljutomer in Arko d.o.o., se je s svojimi finančnimi prispevki že odzvalo in upajo, da jim s pomočjo dobrih ljudi do jeseni uspe zbrati dovolj sredstev za zamenjavo vseh preostalih oken.

V kolikor želite tudi vi kakorkoli pomagati, se lahko obrnete na spodnje kontakte ali pa si kaj več o društvu preberete na www.dvz.si.

DVZ


Več v Gospodarstvo