Veselo druženje upokojencev v Moravcih pri Mali Nedelji

Pridružil se jim je Franc Jurša, poslanec in kandidat DeSUS na volitvah

Branko Košti, četrtek, 10. julij 2014 ob 09:28
Druženje upokojencev v Moravcih

Druženje upokojencev v Moravcih

Upokojenci z območij KS Mala Nedelja in Radoslavci, sicer včlanjeni v DU Ljutomer, se radi družijo. Večkrat na leto se zberejo v katerem izmed domačih lokalov, kjer ob dobri hrani in pijači pokomentirajo aktualne dogodke, se pogovorijo o dobrih in manj dobrih straneh tretjega življenskega obdobja, radi pa se tudi zavrtijo ob narodnozabavnih zvokih.

V zadnjih letih so med upokojenci priljubljeni izleti v bližnjo okolico, ali pa tudi malo dlje, na katerih druženja obogatijo z ogledom kulturno zgodovinskih znamenitosti in tudi kakšnimi ugodnimi nakupi. Žal so družinski proračuni zaradi padanja realne vrednosti pokojnin, vse bolj skromni, kar omejuje izdatke za take ne nujne zadeve. Zato so se na sestanku vodstva pododbora, katerega vodi Ludvik Horvatič, odločili namesto običajnega izleta, pripraviti srečanje v Gostišču Žinko v Moravcih.

Skoraj pretesno je bilo gostišče za vse, ki so se v torek, 8. junija, zbrali v priljubljenem lokalu. Ker je srečanje sovpadalo z aktualnim predvolilnim časom, se volilni tematiki seveda ni bilo mogoče izogniti. Pridružil se jim je poslanec DZ Franc Jurša, ki se na volitvah ponovno poteguje za mandat poslanca na listi stranke DeSUS. Zavedajoč se, da imamo vsi polna ušesa predvolilnih obtoževanj, podtikanj, obrekovanj in neverjetnih obljub kandidatov, je le na kratko povzel program stranke, s katerim se podajajo na volitve ter seveda povabil upokojence, da 13. julija opravijo svojo državljansko pravico in dolžnost, saj je vsak glas pomemben.

Po dobrem kosilu je kmalu zazvenela frajtonarica, katere zvoki so pregnali misli na vsakodnevne težave in jih preusmeril v veselo razpoloženje, ki se je nadaljevalo vse do poznih popoldanskih ur.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno