Nova maša Zorana Carja na Cankovi

Novomašnik Zoran Car bo s 1. avgustom začel delovati kot kaplan v Župniji Ljutomer

Nuša Novak, sobota, 12. julij 2014 ob 10:39
Zoran Car

Zoran Car

V nedeljo, 6. julija, je v župnijski cerkvi na Cankovi, novo mašo daroval duhovnik Zoran Car iz Domajinec, edini letošnji novomašnik v Škofiji Murska Sobota. Njegovo novomašniško geslo je »Pod tvoje varstvo«, ki je vzeto iz ene najstarejših Marijinih molitev iz začetka 4. stoletja.

V duhovnika je bil posvečen prejšnjo nedeljo v škofijski stolni cerkvi v Murski Soboti, kjer je ta obred opravil murskosoboški škof dr. Peter Štumpf. Slovesnost v domači cankovski župniji, kjer so zadnjo novo mašo praznovali pred natanko 30. leti, na tokratno pa so se pripravljali kar nekaj mesecev, se je začela na novomašnikovem domu v Domajincih. Tam so se od njega poslovili starši, sorodniki in vaščani.

Nato se je novomašnik s konjsko vprego odpeljal na Cankovo. V tamkajšnji cerkvi, ki jo je nekoč tudi sam obiskoval, je daroval svojo prvo sveto mašo. Te so se udeležili številni duhovniki, tudi nekaterih drugih veroizpovedi, predstavniki lokalne skupnosti, župljani in drugi gostje. Med slednjimi velja omeniti tudi številne vernike iz ljutomerske župnije.

Po končani sveti maši, je pred cerkvijo sledila pogostitev za vse obiskovalce. Slavje se je nadaljevalo na športnem igrišču v Domajincih, zvečer pa še z večernicami v tamkajšnji kapelici, kjer je bila prav tako ponovitev nove maše.

Novomašnik Zoran Car bo s 1. avgustom začel delovati kot kaplan v naši Župniji Ljutomer.


Več v Kultura in izobraževanje