Tudi pri splošni maturi dijaki GFML stoodstotni

Tudi letošnja, 48. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, je dosegla izjemen rezultat

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. julij 2014 ob 09:12
Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Pred nami so tudi težko pričakovani rezultati splošne 2014. Tudi letošnja, 48. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, je dosegla izjemen rezultat. K splošni maturi na spomladanskem roku so pristopili vsi dijaki 4. letnikov, bilo jih je 103 in 8 dijakov maturitetnega tečaja. Uspešni so bili vsi in so maturo opravili 100 %.

Tudi letos odlični rezultati poklicne mature na GFML
Tudi letos odlični rezultati poklicne mature na GFML

Osem maturantk in maturantov programa splošna gimnazija je doseglo prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postali zlati maturanti.

Zlati maturantje 2014 so tako postali Andrej Anderlič iz Ljutomera, Urška Elbl iz Kupetincev, Špela Gubič iz Murske Sobote, Blaž Lebar iz Murske Sobote, Gal Meznarič iz Ljutomera, Aljaž Škalič iz Murske Sobote, Jure Škedelj iz Martjancev in Živa Vigali iz Murske Sobote.

Tudi ena maturantka maturitetnega tečaja je dosegla prag 30 točk, kar pomeni, da je postala zlata maturantka. To je Katja Horvat iz Bratoncev.

V primerjavi s prejšnjimi leti je to odličen rezultat, saj je bilo letos drugič, da se je upoštevala zgolj ena ocena na višjem nivoju iz tujih jezikov, v kolikor je kandidat opravljal maturo iz dveh tujih jezikov na višjem nivoju.

Vsi bodo 14. julija ob 20.30 na Glavnem trgu v Ljutomeru, na svečani podelitvi maturitetnih spričeval ljutomerskih gimnazijcev, prejeli maturitetno spričevalo s pohvalo.


Več v Kultura in izobraževanje