Hidroraid 2014 v Bodislavcih

V Bodislavcih so se spet zbrali ljubitelji Citroënov

Branko Košti, ponedeljek, 14. julij 2014 ob 12:40
Hidroraid 2014

Hidroraid 2014

V Bodislavcih pri Mali Nedelji, so se od četrtka do nedelje zbrali ljubitelji vozil znamke Citroën. Srečanja, katerega organizira Sekcija Prlekija, ki deluje v okviru Citroën kluba Slovenjie, se je udeležilo preko 200 ljubiteljev te znamke vozil, kateri so se pripeljali s stodvema voziloma iz sedmih evreopskih držav: Avstrije, Švice, Nemčije, Hrvaške, Srbije, Madžarske in Slovenije.

Tako avtomobili, kot lastniki, so bilio zelo različnih starosti, od zelo mladih, saj so legendarni spački in diane priljubljeni tudi med mladino, pa vse do oldtimerjev častitljivih starosti, saj je najstarejši udeleženec Franc Kotnik iz Brežic dopolnil že 83 let.

Laskavi naslov Naj avta letošnjega Hidroraida v Bodislavcih je pripadel Citroënu CX 25 GTI letnik 1988, katerega lastnik se je pripeljal iz Nemčije, najdaljšo pot pa je moral premagati Citroën lastnika iz Švice, saj ju je od prizorišča ločilo kar 1284 km.

Citroëni različnim modelov in starosti, so pritegnili zanimanje številnih okoličanov in ljubiteljev teh vozil iz širše okolice, posebna atrakcija pa je bilo motorno kolo, katero je nastalo v domači delavnici, sestavljeno pa je izključno iz delov priljubljeneja spačka.

Seveda so organizatorji poskrbeli za dobro počutje in zabavo gostov. S tem cijem so pripravili tekmovanja in zabavne igre in poskrbeli za glasbo. Predzadnji dan so namenili spoznavanju širše okolice, zato so se podali na panoramsko vožnjo, med katero so se ustavili na gradu Negova ter poskusili vinske dobrote v kleti Vinarja Kupljen v Okoslavcih.

Organizatorjem sta pri izvedbi letošnjega Hidroraida v Bodislavcih pomagala pokrovitelja Avto Jerovšek iz Grosuplja in Avto Rajh Murska Sobota.


Več v Družabno