Maturantom in maturantkam GFML slavnostno podelili spričevala

Na Glavnem trgu je potekala slavnostna podelitev maturitetnih spričeval maturantom in maturantkam Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer

Prlekija-on.net, torek, 15. julij 2014 ob 11:14
Zlati maturanti

Zlati maturanti

V ponedeljek, 14. julija, je v Ljutomeru na Glavnem trgu, potekala slavnostna podelitev maturitetnih spričeval maturantom in maturantkam Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

Tudi letos odlični rezultati poklicne mature na GFML
Tudi letos odlični rezultati poklicne mature na GFML
Tudi pri splošni maturi dijaki GFML stoodstotni
Pri splošni maturi dijaki GFML stoodstotni

K splošni maturi na spomladanskem roku so pristopili vsi dijaki 4. letnikov, bilo jih je 103 in 8 dijakov maturitetnega tečaja. Uspešni so bili vsi in so maturo opravili 100 %.

Zlati maturantje 2014 so postali Andrej Anderlič iz Ljutomera, Urška Elbl iz Kupetincev, Špela Gubič iz Murske Sobote, Blaž Lebar iz Murske Sobote, Gal Meznarič iz Ljutomera, Aljaž Škalič iz Murske Sobote, Jure Škedelj iz Martjancev in Živa Vigali iz Murske Sobote.

Tudi ena maturantka maturitetnega tečaja je dosegla prag 30 točk, kar pomeni, da je postala zlata maturantka. To je Katja Horvat iz Bratoncev.

K poklicni maturi na spomladanskem roku pa je pristopilo 52 kandidatk in 2 kandidata, ki so prav tako bili vsi uspešni. Tri maturantke so dosegle prag 22 točk, ena od njih pa je dosegla vse možne točke (23) ter so tako vse postale zlate maturantke.

Zlata maturantka s 23 točkami je Urška Lukovnjak iz Kapelskega Vrha, zlati maturantki z 22 točkami pa sta Melani Lainščak iz Domanjševcev in Ines Nemec iz Krajne.

Tudi odrasle kandidatke in kandidati so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo 15 kadidakt in kandidatov, uspešni pa so bili vsi. Zlata maturantka z 22 točkami je postala Lidija Bratuša iz Gornje Radgone.

Na podelitvi so maturantje in maturantke svoja spričevala prejeli iz rok ravnatelja gimnazije, Zvonka Kusteca, vse zbrane pa sta nagovorili tudi županja občine Ljutomer, mag. Olga Karba in predstojnica Zavoda za šolstvo Irena Kumer.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje