Plesni četrtkov večer v DOSOR-ju

Presenečenje s figami in odličnimi namazi

Filip Matko, sobota, 19. julij 2014 ob 13:23
Plesni večer  v DOSOR-ju

Plesni večer v DOSOR-ju

Tradicionalni seniorski večer tega meseca v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je bil v četrtek, 17. julija, kar na terasi doma. Plesna zabava je torej vsak tretji četrtek v mesecu, med 18. in 21. uro.  Za seniorske večere skrbita DOSOR-jeva prostovoljka Marija Erveš ter Melita Belak, zaposlena v DOSOR-ju. Za zabavni del se privabi primernega glasbenika in za julijski večer je za petje in glasbo poskrbel prostovoljec Štefan Sečko Legijaš z Vaneče. Pri petju se mu je občasno pridružila tudi Melita Belak.

Za sladkanje s pecivom običajno na tradicionalnih seniorskih večerih poskrbi stanovalka Ema Matijevič, ki  je tokrat pripravila posebno presenečenje: presenetila je s posušenimi figami. Zelo so vsem šle v slast. Po kuharskih mojstrovinah v DOSOR-ju slovi stanovalec Pavle Zvara, ki je za udeleženke in udeležence seniorskega večera pripravil kruhke z dvema namazoma. Prvi namaz: bil je iz naribanih korenčkov, ki so bili najprej praženi na čebuli ter nato vmešani v kislo smetano. Drugi namaz: bil je iz naribanih kislih kumaric, vmešanih v kislo smetano ter z dodanim koprom. Vsem so se ti odlični hladni namazi prilegli v toplem poletnem večeru !
Na seniorski večer pa so prispeli še najmlajši plesalci. To sta bila vnukinja in vnuk

prostovoljke Marije Erveš, Alina in Aljoša, ki jima je glasbenik in pevec Štefan Sečko Legijaš kar dvakrat zaigral in zapel skladbo »Račke« za značilni družabni ples. Medgeneracijski julijski seniorski večer v DOSOR-ju je vsekakor uspel.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno