DOSOR-jevci kot da so športna ekipa

Enajsterica slavljenk in slavljencev v nogometnem mesecu

Filip Matko, četrtek, 24. julij 2014 ob 15:12
Slavje v DOSOR-ju

Slavje v DOSOR-ju

En dan v posameznem mesecu se v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pripravi prijetno zabavo, ko se spomnijo slavljenk in slavljencev, ki so praznovali svoj osebni jubilej – rojstni dan. V letošnjem »nogometnem mesecu« je teh slavljencev bilo za nogometno ekipo – skupno enajst.

Tako je v sredo, 23. julija, v restavracijskih prostorih DOSOR-ja ob 9.30 vse zbrane pozdravila gospodinja Vesna Razboršek in obljubila vesel dopoldan z mladima glasbenikoma. Že v samem uvodu v slovesni dopoldan sta zaigrala v duetu brata Niko in Sergej Vršič, sinova ene izmed zaposlenih gospodinj v DOSOR-ju. Oba sta obiskovala glasbeno šolo. Starejši Sergej je v začetku igral na harmoniko, a sedaj je že štiri leta zvest basu, mlajši Niko pa že šest let igra diatonično harmoniko. Z njo dosega lepe uspehe na različnih tekmovanjih harmonikarjev. Ima že kar zajetno zbirko bronastih, srebrnih in zlatih priznanj, a v letošnjem letu pa se lahko pohvali še z laskavim naslovom »Harmonikar Pomurja 2014«.

Vesna Razboršek je povedala da julijska enajsterica slavljenk in slavljencev skupaj šteje 761 let.  Najmlajša slavljenka jih ima 59, a najstarejša kar 93.

Ob igranju Nika in Sergeja so lahko stanovalke in stanovalci tudi zapeli. Sami so lahko predlagali melodijo, ki jo naj mlada glasbenika zaigrata. Še najbolj glasen izmed stanovalcev je bil Branko, ki poje tudi v prijateljski skupini Večerna zarja. Eden izmed slavljencev pa se je kar korajžno podal tudi na plesišče in krepko zavrtel svojo družico.

Iz kuhinje DOSOR-ja so vsem zbranim v restavracijskih prostorih postregli s pecivom. Bila je to odlična kakavova rezina. Tokratne slavljenke in slavljenci pa so za darilo prejeli lično dekorirano vrečko lavande oziroma sivke. A spominček na nastop v DOSOR-ju sta prejela tudi mlada glasbenika Niko in Sergej.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno