Iz Indije v Evropo ter v Slovenijo na Spodnji Kamenščak

Na obisk prihajata Rashmi Bhuptani iz kraja Bangalore in Payal Bhuptani iz kraja Mumbai

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. julij 2014 ob 09:50
Rashmi in Payal Bhuptani iz Indije

Rashmi in Payal Bhuptani iz Indije

Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center nevladnih organizacij letošnje leto slavi že dvajsetletnico svojega delovanja. Izvaja različne programsko-projektne aktivnosti, v uspešnem partnerstvu z lokalno skupnostjo, Mladinskim svetom Ljutomer in Zavodom RS za zaposlovanje, območno službo Murska Sobota ter Uradom za delo Ljutomer pa si že več let uspešno prizadeva za zaposlovanje mladih, invalidov in posameznikov z manj priložnostmi. Njihov zvesti, dolgoletni sofinancer pa je Urad RS za mladino.

Tako so nedavno razširili svojo dejavnost tudi na socialno podjetništvo ter so prejeli ustrezno odločbo Upravne enote Ljutomer in so že vpisani v razvid socialnih podjetij, ki ga vodi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Od 20. septembra pa do 3. oktobra bo na sedežu organizacije plapolala ob evropski, slovenski in praporu MCP-PC NVO tudi indijska zastava. Namreč po uspešnem prizadevanju na področju medkulturnega sodelovanja in navezovanju meddržavnih stikov tukajšnje programsko-projektne voditeljice Nine Stegmüller, ki letos sicer končuje magistrski študij psihologije, prihajata na obisk Rashmi Bhuptani iz kraja Bangalore in Payal Bhuptani iz kraja Mumbai. Slednja je končala šolo podjetništva ter je zaposlena v eni največjih indijskih firm, ima svoj blog o kuhanju. Obe prihajata torej iz kraja v Indiji, kjer samo v tem kraju živi 4 milijone prebivalcev. Sta veliki ljubiteljici kuhinja in siceršnje mladinske ter kulturno-etnološke promocije. V času bivanja v Evropi, natančneje v Sloveniji, v Prlekiji v hostlu na Spodnjem Kamenščaku bosta obiskali sosednje države in nekatere druge evropske države, seveda pa bosta tukaj temeljito predstavili svojo deželo, njihove kulturne in turistične znamenitosti, zagotavljata da se bo plesalo in tudi poskušalo indijske specialitete. Pa dobrodošli v naši Prlekiji!


Več v Kultura in izobraževanje