Poplavljenih več hiš, eno onemoglo osebo so gasilci evakuirali

Ponedeljkov dež je predvsem na ormoškem koncu povzročil nekaj nevšečnosti, ko je poplavil kar nekaj kleti, cest in drugih površin

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. julij 2014 ob 10:29
Poplavljeno območje v Središču ob Dravi

Poplavljeno območje v Središču ob Dravi

Aprilsko vreme ta julij še kar vztraja, tudi zadnji teden v juliju ne bo dosti več sonca. V ponedeljek, 28. julija, pa je dež predvsem na ormoškem koncu povzročil nekaj nevšečnosti, ko je poplavil kar nekaj kleti, cest in drugih površin.

Tako Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da je ob 7.43 meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše v naselju Obrež v občini Središče ob Dravi. Pri tem so posredovali gasilci PGD Obrež in Središče ob Dravi in izčrpali okoli 25 kubičnih metrov vode. Ob 7:40 so gasilci bili obveščeni o poplavljenem gasilskem domu v Loperšicah, občina Ormož, kjer je meteorna voda zalila prostore doma. Posredovali so gasilci PGD Loperšice in iz objekta izčrpali okoli 400 kubičnih metrov vode.

Ob 8.07 je v naselju Frankovci v občini Ormož, zaradi obilnih padavin narasel potok Račjak in ogrožal več stanovanjskih hiš. Gasilci PGD Loperšice, Ormož in Hardek so med potokom in stanovanjskimi hišami postavili lesene protipoplavne pregrade, odmašili odtoke in mostove na potoku, delavci Komunalnega Podjetja Ormož pa so z delovnim gradbenim strojem čistili naplavine iz struge potoka. Ob 8.24 pa je meteorna voda poplavila gasilski dom v Veliki Nedelji v občini Ormož. Okoli 10 kubičnih metrov vode so izčrpali domači gasilci, delavci Komunalnega Podjetja Ormož pa so z delovnim gradbenim strojem očistili obcestni jarek in odmašili odtočni jašek.

Ob 8.17 so gasilci bili obveščeni o poplavljenih hišah na Tratah pri Središču ob Dravi. Tam je zaradi obilnih padavin v Šolski ulici poplavil potok Črnec in ogrožal stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Središče ob Dravi, Vitan-Kog, Ključarovci pri Ormožu, Hermanci, Velika Nedelja in Obrež. Poplavljenih je bilo pet hiš, iz katerih so gasilci izčrpali okoli 1000 kubičnih metrov vode. Pred sedemnajst stanovanjskih hiš so gasilci preventivno postavili protipoplavne vreče, eno onemoglo osebo pa so evakuirali. Meteorna voda je uničila nekaj kosov pohištva in bele tehnike.

Ob 8.37 je meteorna voda poplavila stanovanjski objekt na Novakovi cesti v Ormožu. Aktivirani so bili gasilci PGD Ormož, ki so pred hišo postavili protipoplavne pregrade in preusmerili tok deroče vode, prometno-informacijski center pa je poročal o večji količini vode na cesti Ormož–Središče ob Dravi.

Ob 8.25 je voda zalila tudi kletne prostore stanovanjskega objekta v Dolanah v občini Cirkulane.

Padavine se bodo danes širile proti zahodu, skozi ves dan bodo nastajale plohe, popoldne tudi nevihte. Pri nas na vzhodu bo jutri več sonca, kjer bo večji del dneva tudi suho. V sredo in četrtek bodo padavine v večjem delu države, vreme pa se naj ne bi kaj dosti izboljšalo do začetka drugega tedna.

Spodaj je nekaj fotografij poplavljenega območja v Središču ob Dravi, kjer sta narasla potoka Črnec in Trnava.


Več v Narava