Obeta se 1. Festival marmelad; prvi vzorci že prispeli

Prvi Festival MARMELAD 2014, bo v Ljutomeru v okviru Prleškega sejma na Glavnem trgu, dne 9. avgusta 2014

Prlekija-on.net, torek, 29. julij 2014 ob 22:552
Spoštovani proizvajalci marmelad! Z veseljem Vas vabimo na prvi Festival MARMELAD 2014, ki bo v Ljutomeru v okviru Prleškega sejma na Glavnem trgu, dne 9. avgusta 2014. Prireditelj festivala je Etnološko kulturno Društvo Künštni Prleki, Društvo EKO Prlekija, LAS Prlekija, Zavod TRS in Turistično društvo Ljutomer.

Na prvem Festivalu MARMELAD je predvideno tudi ocenjevanje kakovosti raznih vrst marmelad, ki so razdeljene v 3 skupine: sadne marmelade, sadne z dodatki in eksotične marmelade. K marmeladam prištevamo tudi vse vrste džemov za ocenjevanje kakovosti.

Ob tem dogodku Vas prisrčno vabimo, da ne zamudite enkratne priložnosti in pošljete svoje vzorce marmelad na ocenjevanje. Strokovna komisija bo na osnovi pravilnika ocenila Vaše mojstrske sposobnosti in skrivnosti pri kuhi raznovrstnih domačih marmelad.

Vrhunec tega dogajanja pa bo vsekakor podelitev laskavih priznanj za najboljše marmelade s 1. KRALJICO PRLEŠKIH MARMELAD. Slavnostna podelitev bo v soboto, 9. avgusta 2014 na sejmu v Ljutomeru.

Vzorce je potrebno oddati najkasneje do 5. avgusta 2014. Na vzorcu napišemo čitljivo ime marmelade ter ime in priimek lastnika z naslovom bivanja, telefon in e-naslov. V ocenjevanje dostavite po 1 kozarec od vsake vrste marmelade. Cena za 1 vzorec znaša 3 €.

Na festivalu udeleženci lahko obiskovalcem predstavijo svoje nagrajene marmelade, ponudijo jih tudi v pokušnjo in prodajo.

Dodatne informacije dobite:
na telefonski številki: 041/909-312 (g. Milan Belec)
e-pošta: mprlek@gmail.com
Vabilo na festival v pdf obliki

Poskrbite, da bo naše sadje ostalo za naše otroke!

Prvi vzorci že prispeli
So pa prispeli že prvi štirje vzorci marmelad. Zanimivo, da jih je poslal Franc Kastelic, možakar, ki poskrbi za to, da je sadje na mizi tudi pozimi. Doma je s Črnič v Vipavski dolini.

Gotovo pa bodo tudi bližnji kuharji in seveda kuharice z veseljem prinesli svoje marmelade.


Več v Kultura in izobraževanje