Občino Beltinci je obiskala nemška veleposlanica

Na delavnem obisku je bilo govora predvsem o vzpodbujanju gospodarskega sodelovanja

Jože Žerdin, četrtek, 31. julij 2014 ob 13:21
Obisk veleposlanice v Beltincih

Obisk veleposlanice v Beltincih

V Občini Beltinci je bila koncem preteklega tedna, na obisku veleposlanica Zvezne republike Nemčije dr. Anna Prinz. Veleposlanica se je odzvala povabilu župana dr. Mateja Gombošija. Z njo sta na obisk občine prišli tudi njena asistentka Jana Bogataj ter predsednica Skupine prijateljstva s Slovenijo v Nemškem zveznem parlamentu Marie-Luise Dött, ki si želi z obiskom po Sloveniji bolje spoznavati našo državo.

Gospa Dött je tudi redna članica poslanske skupine CDU/SCU v Odboru za okolje, varstvo narave, gradbeništvo in jedrsko varnost Nemškega zveznega parlamenta ter predsednica Zveze katoliških podjetnikov. Na delovnem sestanku so župan in gosti govorili o povezovanju in navezovanju stikov ter iskanju priložnosti za gospodarski razvoj občine.

Gospa Dött si še posebej prizadeva navezati kontakte med srednjimi podjetji iz zvezne dežele Severno Porenje-Vesfalija, s podjetji. Župan dr. Matej Gomboši je gostom predstavil aktivnosti občine na področju vzpodbujanja gospodarstva in razvoja obrtno industrijskih con. Ob tem je povedal: »Po najboljših močeh se trudimo, da tudi tuja podjetja v naši občini prepoznajo potencial za razvoj svojih dejavnosti. Storili bomo vse kar je v naši moči, da jim naša občine poleg pridnih, strokovnih in delavnih ljudi, ponudi kar najboljše pogoje za investicije in razvoj«.


Več v Gospodarstvo