Na Razkrižju je potekal 3. župnijski oratorij

Udeležilo se ga je 37 otrok, za katere je skrbelo 16 animatorjev pod vodstvom katehistinje Dominike Ros

Anja Copot in Dominika Ros, četrtek, 31. julij 2014 ob 18:40
3. župnijski oratorij na Razkrižju

3. župnijski oratorij na Razkrižju

Na Razkrižju se je v nedeljo, 27. julija 2014 končal 3. župnijski oratorij. Udeležilo se ga je 37 otrok, za katere je skrbelo 16 animatorjev pod vodstvom katehistinje Dominike Ros. Za hrano so skrbele žene župnijske Karitas. Domači župnik, msgr. Franc Režonja je z besedo in dejanji podpiral in spodbujal dogajanje v oratorijskem tednu.

Ustaljen program je potekal na temo poklicanosti, vere, dvoma, spreobrnenja in pogumnega oznanjevanja apostola Petra. Peter je otrokom predstavljen kot tisti, ki ga lahko občudujemo in posnemamo njegove dobre lastnosti. Animatorji so sami vsak dan zaigrali en odlomek igre in velikokrat nasmejali otroke.

Kopanje v termah Banovci v sredo je še posebej povezalo otroke in animatorje med seboj, kjub temu, da je bil napovedan dež, ni padla niti kapljica. V petek pa smo se z avtobusom odpeljali v Ruše na obisk k domačinu, tamkajšnjemu župniku Robiju Senčarju. Topel sprejem in dobra pogostitev žena sta nas kljub dežju razveseljevala in pot smo sklenili v Mariboru. V stolnici smo se ustavili na grobu bl. Antona Martina Slomška. Sladoled »Pri lastovki« je bil pika na i in domov smo se vrnili zvečer.

V soboto, šesti dan oratorija, smo imeli kot je že skoraj obvezno, vodne igre, kjer so nas razveselili tudi domači gasilci s cisterno vode. Smeha in igre je bilo več kot dovolj. Ta dan smo edinkrat odšli domov že ob 15. uri.

V času oratorija smo povabili medse tudi zanimive goste. V torek so nas obiskali in nam predstavili delo policisti – vodniki službenih psov. Spoznali smo, kako veliko delo opravljajo policijski psi. Psov se nismo smeli dotikati in božati, pa saj nas niti ni preveč mikalo, ker so nam skozi rešetke kazali zobe. V četrtek nas je obiskalo tudi Društvo za zaščito živali Pomurja, kjer nam je prijazna ga. Ana v slabi uri prikazala in pokazala, kako naj pravilno skrbimo za domače ljubljenčke, predvsem muce in pse.

Letos smo prvič podaljšali oratorij za en dan in ni nam žal, ne otrokom in ne animatorjem. V nedeljo, ko smo imeli zaključno prireditev po sveti maši, je bilo kar nekaj  vzdihov v smislu, škoda, da je že konec, kje še je drugo leto. Poslovili smo se rekoč: »Pa dajmo se tekom leta presenetiti s kakšnim oratorijskim dnevom!«


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje